Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2020

Dátum: 15.11.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2020

Dozviete sa o prasiatku, ktorému sme pomohli dostať sa späť domov.

V týždni od 9. novembra do 15. novembra 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1196 udalostí. Medzi nimi bolo aj 269 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 775. V 8 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 10 ľuďom a v 8 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 4 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 60 krát. V 1 prípade bolo zistené a riešené porušenie v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektovali 3 majitelia psov, čím sa dopustil priestupku. Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovalo 7 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený a riešený 14 krát. Mestskí policajti sa počas týždňa zaoberali aj prípadom nepovoleného pálenia odpadu.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 14 starých vozidiel a 1 nová nelegálna skládka. Občan odovzdal hliadke mestskej polície v 1 prípade aj nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 459 prípadoch a 3 motoristi si po odtiahnuté vozidlo museli zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 64 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Prasiatko na výlete

To, že Petržalka žije aj iným ako len ľuďmi, ukazuje aj príbeh samičky prasiatka Pigy. V lete sa s ňou mestskí policajti stretli na brehoch Malého Draždiaka po tom, čo Pigy podliezla bránu svojho domova. Neubehli ani 4 mesiace a opäť na ňu natrafila tá istá hliadka o pekný kus ďalej, tentokrát v Ovsišti, kde uličnica zrejme spoznávala zákutia aj tejto petržalskej časti. Po prasničku si po telefonáte mestskej polície znova, ako aj v lete, prišla jej majiteľka. Kým sa tak však stalo, náhodní okoloidúci sa starali o jej apetít.

Spolupráca so zdravotníkmi, ale aj hasičmi

V sobotu v skorých ranných hodinách pomáhali mestskí policajti z Expozitúry MsP Bratislava II staršiemu mužovi na Miletičovej ulici. Ten spadol tak nešťastne, že si vážne poranil hlavu. Do príchodu záchranárov policajti mužovi poskytli prvú pomoc a neskôr bol sanitkou prevezený do najbližšej nemocnice. Nebola to však jediná spolupráca so záchrannými zložkami. V stredu v popoludňajších hodinách mestskí policajti poskytovali asistenciu bratislavským hasičom, ktorých zamestnával požiar v MČ Vajnory. Tento vznikol pravdepodobne únikom a následným vznietením plynu počas opravy elektrického vedenia na chodníku. Oheň sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu a uhasiť.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.11.2020 / 16.11.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.