Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Chytili sme dvoch zlodejov a pomáhali zranenému chodcovi (zásahy hliadok 17. - 23. januára)

Dátum: 25.01.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Chytili sme dvoch zlodejov a pomáhali zranenému chodcovi (zásahy hliadok 17. - 23. januára)

V minulom týždni sa nám podarilo zadržať muža, ktorý v centre mesta útočil so zbraňou, ale aj chytiť dvoch zlodejov. Zasahovali sme tiež pri dopravnej nehode a zabránili pádu stĺpa, nalomeného v dôsledku silného vetra.

Hliadky mestskej polície sa v uplynulom týždni zaoberali 1988 prípadmi, z ktorých väčšina sa týkala oblasti dopravy. Okrem priestupkov proti verejnému poriadku, ktoré boli po dopravných porušeniach druhé najčastejšie, sme v značnej miere riešili aj prípady nepovolenej konzumácie alkoholu na verejnosti, ako aj priestupky proti občianskemu spolunažívaniu.

Počas týždňa policajti v teréne riešili viacero priestupkov proti majetku ako aj porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách. Na príslušné úrady sme nahlasovali 3 nelegálne skládky odpadu a 9 starých vozidiel.

20191002_122223_(Vlastné) V meste takmer denne nachádzame nové nelegálne skládky odpadu a vraky vozidiel. Foto: archív Mestská polícia Bratislava

Najpriestupkovejším miestom sa v minulom týždni stala Romanova ulica v Petržalke, odkiaľ evidujeme 78 porušení. K rôznym prípadom zranených osôb sme 3-krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade sme spolupracovali so Slobodou zvierat.

Zranenia chodca si po zrážke s autom vyžadovali lekárske ošetrenie

Vo štvrtok popoludní, tesne predtým ako hliadka mestskej polície z Okresného veliteľstva Bratislava III prišla na križovatku ulíc Pionierska a Kraskova, narazilo motorové vozidlo do chodca na priechode pre chodcov. Kolegovia okamžite poskytli zranenému prvú pomoc.

Operačným pracovníkom bola zároveň okamžite vyrozumená posádka rýchlej zdravotnej pomoci ako aj príslušníci Policajného zboru. Tí sa na miesto spolu so záchrankou dostavili v priebehu niekoľkých minút. Zranený chodec bol následne prevezený na ošetrenie do nemocnice a prípad si prevzala štátna polícia.

Zlodej neušiel ďaleko

V piatok podvečer, krátko po 18:00, si počas hliadkovej činnosti na Poštovej ulici všimli mestskí policajti osobu bežiacu z tamojšej predajne s oblečením. Jednalo sa o muža, ktorý v rukách držal vešiak s čiernou zimnou bundou.

V momente keď k nemu pristúpila naša hliadka, tak sa vzdal, zdvihol ruky nad hlavu a ku krádeži sa priznal. Policajti následne preverili či sa nejedná o opakovaný priestupok a či sa páchateľ nenachádza v pátraní. Ani jedno sa však nepotvrdilo.

Ukradnutú vec sme vrátili zamestnankyni predajne. Výška škody v tomto prípade nepresahovala 266 eur, preto sme muža riešili na mieste za priestupok proti majetku.

IMG_20220121_183147_kradež_poštova_1_upravená_(Vlastné) Bunda, ktorú sa muž snažil ukradnúť. Policajti ju po chytení zlodeja priniesli späť do predajne. Foto: Mestská polícia Bratislava

Nebezpečne nalomený stĺp ohrozoval ľudí

Na Drotárskej ceste v Starom Meste malo vo štvrtok dôjsť k nalomeniu vysokého dreveného stĺpa, na ktorom bolo uchytené káblové vedenie. Vzhľadom na to, že v ten deň fúkal silný vietor, hrozilo, že stĺp sa zlomí a spadne na cestu, prípadne chodník. Mestskí policajti zaradení na Okresnom veliteľstve Bratislava I preto ihneď smerovali na miesto udalosti.

Prostredníctvom nášho spoločného informačného systému sme následne kontaktovali hasičov, ktorým sa podarilo zistiť, že stĺp patrí poskytovateľovi internetových a telekomunikačných služieb. K poškodenému stĺpu sme preto privolali pracovníkov príslušnej poruchovej služby. Do času ich príchodu hliadka zotrvala na mieste a dohliadala, aby nedošlo k prípadnému ohrozeniu motoristov či chodcov.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.