Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomáhali sme nielen ľuďom, ale aj zvieratám (zásahy hliadok 23.-29.8.2021)

Dátum: 02.09.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Pomáhali sme nielen ľuďom, ale aj zvieratám (zásahy hliadok 23.-29.8.2021)

Počas uplynulého týždňa mestskí policajti v uliciach mesta riešili celkom 1314 udalostí. Podarilo sa im nájsť strateného psíka, pomôcť mame 4-ročného chlapčeka, ale aj zadržať dvoch bitkárov. 

V uplynulom týždni sa mestskí policajti zaoberali 1314 udalosťami, z ktorých väčšina sa týkala dopravy. Okrem priestupkov proti verejnému poriadku, ktoré boli po dopravných hneď druhými v poradí, v značnej miere riešili aj prípady neporiadku v okolí kontajnerových stojísk. Tých bolo celkom 14.

Počas týždňa sa mestskí policajti v teréne zaoberali aj viacerými prípadmi prevádzkovania nepovoleného terasového sedenia, ale aj nerešpektovaním stanovených záverečných hodín v podnikoch. Nezaostávali ani porušenia v súvislosti s obťažovaním okoloidúcich zo strany neprispôsobivých ľudí, s nerešpektovaním ustanovení zákona o lesoch alebo ignorovaním príslušných pravidiel zo strany psíčkarov pri venčení ich miláčikov.

Najpriestupkovejším miestom za uplynulý týždeň sa stala ulica Odbojárov so 46 priestupkami. V 3 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 1-krát s bratislavskými hasičmi a v 4 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Mladík sa chcel vyhnúť postihu za jeho konanie, napokon sa však chytil do vlastnej pasce

Za mestskými dobehol mladý muž, ktorému pri bitke nastriekali do tváre slzotvorný sprej. Ihneď sa preto presunuli na miesto, kde ich následne svedkovia informovali, že páchatelia utekali na električku. Členovia Útvaru zásahovej jednotky a kynológie sa následne rozdelili. Jedna dvojčlenná hliadka prečesávala okolie incidentu a druhá dvojka išla skontrolovať spoj mestskej hromadnej dopravy.

Prvej dvojici sa na základe popisu svedkov ruvačky podarilo nájsť podozrivého. Na miesto sa vrátil aj mladý muž, ktorému pri bitke nastriekali do očí slzotvorný sprej. Stratil totiž mobilný telefón. Avšak, ako povedali svedkovia udalosti, neprišiel o neho keď ho napadli, ale vo chvíli, kedy práve on, so svojím už zadržaným kamarátom, vyvolali bitku.

Oboch páchateľov sme tak mohli odovzdať štátnej polícii, ktorá si ich prevzala pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

zadržanie
Obaja mladíci skončili v rukách polície. Foto: Mestská polícia Bratislava

Psík je už v bezpečí pri svojich majiteľoch

Policajtky z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie mestskej polície v sobotu našli strateného psíka – Charlieho. Ten utiekol po tom, čo na neho zaútočil iný pes, ktorý počas venčenia nebol na vôdzke. Mestské policajtky ho následne odovzdali do rúk šťastných a vďačných majiteľov.

Apelujeme v tejto súvislosti na majiteľov psov, aby dodržiavali pravidlá, ktoré im vyplývajú z príslušného zákona ako aj zo všeobecne záväzných nariadení. Predovšetkým, aby na miestach, kde ja zakázaný voľný pohyb psa alebo vstup so psom, rešpektovali stanovené režimy.

nájdený_psík
Mestská policajtka so psíkom Charliem. Foto: Mestská polícia Bratislava

Mnohí rodičia občas zápasia s vrtochmi svojich detí. Jednou z takých mám bola aj pani Zuzana, ktorej syn Martin sa neustále odopínal z autosedačky. Ako nám sama napísala, často musela zastaviť auto a opäť ho pripútať, čím je ohrozené jednak dieťa, ale aj ona sama a ostatní účastníci premávky. Martinko si nedal dohovoriť, neplatili naňho mamine prosby a ani hrozby. Pomohol však dohovor mestského policajta Ladislava, ktorý bol svedkom takejto situácie.

So synom pani Zuzany komunikoval veľmi pekne a ochotne, vysvetlil mu to, o čo sa ona viackrát pokúšala, no bezúspešne. Bol veľmi príjemný a s Martinom komunikoval primerane k jeho veku. Chlapec navyše dostal na pamiatku aj reflexný náramok. Malý Martinko sa po rozhovore s mestským policajtom, podľa slov jeho mamy, už viac neodpútal a každému hovoril, ako s ním pán policajt rozprával. Urobilo to na neho veľký dojem.

Pani Zuzka v poďakovaní dodala, že pre niekoho to síce môže byť nepodstatné, ale jej syn vďaka tejto skúsenosti vníma políciu pozitívne a rešpektuje pravidlá cestnej premávky. Aj vďaka tomu sa môžeme v našich uliciach cítiť o trošku bezpečnejšie.

Labute sa vybrali na prechádzku

V sobotu petržalská hliadka mestskej polície asistovala Štátnej ochrane prírody pri záchrane šiestich labutí. Tie sa najprv prechádzali priamo po ceste na Einsteinovej ulici. Policajti ich preto zahnali mimo cestu do hustého lesíka, odkiaľ sa však začali presúvať smerom na železničnú trať, kde im opäť hrozilo nebezpečenstvo. Napokon sa ich pracovníčke Štátnej ochrany prírody podarilo s našou pomocou úspešne odchytiť a previezť k vodám Čunovských jazier, do bezpečia ich prirodzeného prostredia.

labute
Labute sa nám podarilo zahnať mimo cestu. Foto: Mestská polícia Bratislava

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.