Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2018

Dátum: 17.12.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 10.decembra do 16.decembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1353 udalostí. Medzi nimi bolo aj 302 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 967. Mestská polícia v 10 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 2 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 6 ľudí, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 9 ľuďom. V 8 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili fajčiarov, ktorí porušili zákon na ochranu nefajčiarov a v 2 prípadoch tých, ktorí požívali alkoholické nápoje na verejných priestranstvách . Záverečné hodiny a prevádzkové čase neboli dodržané v 5 prevádzkach, užívanie verejného priestranstva bez povolenia evidujeme v 1 prípade.

Na 1 mieste bola zaznamenaná nepovolená skládka, neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk zistili v 8 prípadoch. Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 4 staré vozidlá.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 555 prípadoch a 140 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Františkánskom námestí, odkiaľ evidujeme 57 priestupkov.

 

Vďaka pohotovej reakcií mestských policajtov sa predišlo väčším škodám hroziacim pri požiari prevádzky pizzerie

V noci zo štvrtka na piatok mestskí policajti v rámci pravidelného výkonu služby spozorovali na ulici Štefana Králika v Devínskej Novej Vsi hustý dym šíriaci sa z jednej tam nachádzajúcich sa prevádzok. Z uvedeného dôvodu okamžite kontaktovali záchranné zložky. Príslušníkom HaZZ sa podarilo krátko po ozname požiar lokalizovať a vec si prevzal k ďalšiemu konaniu príslušný útvar Policajného zboru.

 

Majitelia psov a taxikári v kontrole obstáli

V utorok v skorých ranných hodinách vykonali príslušníci mestskej polície z Expozitúry Bratislava IV kontrolu v mestských častiach Karlova Ves, Dúbravka a Lamač. Mestskí policajti sa zamerali na dodržiavanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť, no nepovšimnutí nezostali ani vodiči taxislužieb.

V rámci vykonanej akcie mestskí policajti skontrolovali 19 majiteľov psov, pričom všetci skontrolovaní psičkári dokázali, že svoje povinnosti v tomto smere veľmi dobre poznajú, neboli totiž zistené žiadne porušenia. V kontrole obstáli bez zistenia závad aj vodiči taxislužieb.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.12.2018 / 18.12.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.