Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 12. decembra do 18. decembra 2005

Nedočkavci

S dodržiavaním všeobecne záväzného nariadenia o používaní zábavnej pyrotechniky v hlavnom meste, ktoré ju umožňuje odpaľovať len v noci z 31.decembra od 18.00 hod. do 1. januára do 03.00 hod. si zrejme výrastkovia ťažkú hlavu nerobia. A to aj napriek tomu, že im zo strany mestskej polície v prípade nedodržania spomínaného nariadenia hrozia blokové pokuty až do výšky 500 korún. Počas minulého týždňa hliadky porušení tohto druhu zistili až 14 a priestupcov neminul ani patričné blokové pokuty.

Celkom sa ale do minulotýždňovej štatistiky mestskej polície dostalo 1780 prípadov. 108 krát hliadky preverovali informácie poukazujúce na páchanie možnej trestnej činnosti, prípadne priestupkov, tieto sa ale po overení priamo ne mieste ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými bolo ale 763 priestupkov, o ktoré sa postarali motoristi obchádzaním  príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách, či dva prípady zistenia páchania trestného činu. V troch prípadoch motoristi bez problémov obsadili vyhradené parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých vodičov, celkom ale bez patričného povolenia na vyhradených parkovacích miestach zaparkovalo 95 vodičov.

V oblasti porušovania zásad verejného poriadku zistili hliadky 85 porušení, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 148 priestupcov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk správcov a majiteľov domov upozorňovali 19 krát, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 29 tiežpredajcov. Trávnaté plochy si na parkoviská premenilo 99 vodičov. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 136 priestupkov a v pešej zóne 64. Pivári a konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách dali o sebe vedieť 74 krát, obťažovanie okoloidúcich žobrákmi sa do týždňovej štatistiky dostalo 15 krát.

Na nesprávny spôsob parkovania doplatilo odtiahnutím motorového vozidla 227 vodičov, 358 motoristov si našlo na svojich vozidlách blokovacie zariadenie. Najviac priestupkov sa stalo na Vajnorskej ulici a to 54.

Zlodeji si našťastie Toyotu nevšimli

V utorok krátko pred siedmou hodinou rannou mierila hliadka MsP na Púpavovú ulicu. Na parkovisku pred jedným z panelákov mala totiž stáť červená Toyota a podľa oznámenia na číslo 159 bolo na aute rozbité okno. To našťastie nebola pravda. Okno na aute zabudla totiž zatvoriť vo večerných hodinách roztržitá majiteľka auta, ktorú hliadka zistila podľa evidenčného čísla vozidla.

Spoločníka mu robil alkohol

V ten istý deň vo večerných hodinách sa blokovacie zariadenie ocitlo na kolese Škody 120, ktorej vodič ju zaparkoval v zákaze zastavenia v Ružovej doline. Ten telefonicky požiadal o demontáž zariadenia. Stalo sa, no z chlapa bolo cítiť, že požil alkoholické nápoje. Dušoval sa, že s autom jazdiť nebude. Len čo hliadka z miesta odišla, 51-ročný Bratislavčan škodovku naštartoval a pobral sa s ňou do ulíc mesta. Mal tú drzosť, že si to nasmeroval rovno okolo hliadky, ktorá ho len niekoľko minút predtým riešila za dopravný priestupok. Jeho jazda, spoločníkom ktorej mu bol alkohol, skončila až na Jégeho ulici. Tam si hriešnika prevzala hliadka policajného zboru a na čas si tento pán od jazdenia určite oddýchne, pretože za jazdu pod vplyvom alkoholu skončilo jeho vodičské oprávnenie dočasne na policajnej stanici.

Do tmavej noci sa mu veľmi nechcelo

Vo štvrtok osem minút po polnoci zasahovala hliadka MsP v Jurajovom dvore. Z električky, ktorá mierila do garáži nechcel totiž vystúpiť 38-ročný Bratislavčan. Ten navyše vulgárnymi slovami častoval aj samotného vodiča. Z električky neposedného cestujúceho dostala von až hliadka mestskej polície. Domov sa už potom pobral po vlastných nohách.

Z pasáže rovno do nemocnice

V stredu večer mestskí policajti počas kontroly Obchodnej ulice zbadali v Rojko pasáži ležať na zemi nevládneho postaršieho muža. Ten nedokázal s hliadkou komunikovať, bolo ale na ňom vidieť, že má zdravotné problémy. Hliadka sa preto spojila s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice. Včas, pretože muža z Bratislavy poslal k zemi epileptický záchvat.

Rozčúlený na úrade práce

Do svojej kože sa nevedel vpratať vo štvrtok na úrade práce na Jadrovej ulici 30-ročný Bratislavčan Ten bezdôvodne fyzicky a verbálne napádal pracovníčky úradu a hrdinom bol aj v čase, kedy ho k rozumu mienila priviesť privolaná hliadka MsP. Na dobré slovo nepočúval, preto sa k slovu dostali zo strany mestských policajtov donucovacie prostriedky a po ich použití hrdina skrotol. Jeho vyčíňanie malo prirodzene dohru na príslušnom policajnom oddelení. Dôvod, prečo sa tento muž takto rozčúlil nie je známy.

Darček pod stromček – obvinenie

V sobotu nadránom sa do seba plnou silou pustila na rohu Špitálskej a Mariánskej ulice skupinka viacerých podgurážených osôb. Poriadok medzi nimi mienila urobiť hliadka mestskej polície. Jeden z bitkárov si z jej prítomnosti ale ťažkú hlavu nerobil a stihol ešte rozbiť aj sklenený výklad jednej z neďalekých reštaurácií. To ale nebolo všetko. Správal sa agresívne, zaútočil dokonca aj na mestského policajta. Skrotol až po použití donucovacích prostriedkov s putami na rukách. Jeho kamaráti si však naďalej medzi sebou pästne vymieňali svoje názory. Rozhorúčené hlavy bitkárov sa podarilo mestským policajtom napokon schladiť, avšak len na chvíľku. V bitke začali pokračovať aj na policajnom oddelení. Za spáchanie trestného činu útoku na verejného činiteľa si napokon v ranných hodinách vyslúžili obvinenie zo spáchania tohto trestného činu.

 

       

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.