Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 3. decembra do 9. decembra 2007

Nepoučiteľní motoristi

Do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo počas uplynulého týždňa 1755 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 191 prípadov, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými na druhej strane bolo ale 747 previnení vodičov voči pravidlám plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke, ako aj 70 prípadov zaparkovania motorového vozidla na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 50 porušení.

Značnú časť priestupkov tvorili aj porušenia všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa čistoty a poriadku, ale prípady parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami, ktorých bolo 158. V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 183 priestupkov a v pešej zóne 58.

O sebe dali vedieť aj vyznávači konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a to 57 krát, ako i majitelia psov, ktorí počas venčenia svojich chlpatých miláčikov porušili všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat a to 30 krát. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 17 krát a 10 prípadov súviselo s nálezom vozidiel vykazujúcich znaky autovrakov.

Najviac priestupkov sa opäť stalo na Námestí SNP a to 63. Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce nasadili hliadky na 414 vozidiel a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 213 prípadoch.

Fabia s krompáčom v kapote

Kvalitu novozakúpeného krompáču otestoval zatiaľ neznámy kopáč v noci z piatka na sobotu za zaparkovanej Škode Fabii čakajúcej svojho majiteľa na Budatínskej ulici. Dve rany páchateľ zasadil rovno do motorového priestoru auta a po vykonaní diela skazy sa pobral nevedno kam. Policajti mestskej polície podľa evidenčného čísla vozidla zistili jeho majiteľa a toho čakal pri príchode k autu doslova šok. Nakoľko v tomto prípade je dôvodné podozrenie spáchania trestného činu a to poškodzovania cudzej veci -  prípad mestskí policajti prirodzene odstúpili na ďalšie doriešenie orgánom činným v trestnom konaní.

Skrýval sa v opustenom dome

Na 39-ročného Bratislavčana pred časom vydal bratislavský okresný súd Bratislava I príkaz na zatknutie. Nástupu do výkonu trestu odňatia slobody sa ale hľadaný muž vyhýbal aj tak, že pred rukou spravodlivosti sa skrýval na rôznych miestach. To posledné bolo vo Vajnoroch na Koniarkovej ulici. Tu ho pri kontrole opusteného domu našiel v utorok popoludní vajnorský okrskár mestskej polície. Prirodzene po zistení, že muža hľadá okresný súd ho v dome nenechal a odprevadil ho na príslušné policajné oddelenie.

Asistencie pri prevoze agresívnych ľudí

Čoraz častejšie musia hliadky mestskej polície asistovať aj záchranárom pri prevoze agresívnych ľudí do nemocničných zariadení, prípadne agresívne správajúcich sa tiežpacientov v týchto zariadeniach krotiť. Tak napríklad v sobotu to bol asociál pod vplyvom alkoholu, ktorý v nemocnici u Milosrdných bratov obťažoval pacientov a personál, v utorok to bol 41-ročný muž,  ktorého v banke na Vysokej ulici  nevedeli spacifikovať pracovníci ochranky a muž začal byť mimoriadne agresívny aj voči zdravotníkom, ktorí ho chceli previezť do nemocnice. Preto privolaná hliadka mestskej polície im asistovala aj pri samotnom prevoze na psychiatriu.

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.