Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2010

Dátum: 08.11.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 1. novembra do 7. novembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2083 udalostí. Medzi nimi bolo aj 239 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení bolo v priebehu týždňa 1376. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich zaparkovali svoje vozidlá štyria motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili hliadky MsP 29 prípadov a majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení, ktorými sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili 38 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 92 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 26 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 12 predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v štyroch prípadoch. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 89 motoristov.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že v pešej zóne bratislavského Starého Mesta riešili hliadky 11 porušení. Tri priestupky súviseli s obťažovaním okoloidúcich.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto „doprialo“ 78 konzumentov. Fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy zákon porušili 31 krát.

Najviac priestupkov riešili hliadky mestskej polície v 44. týždni na ulici Svornosti a to 47. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách našlo 653 motoristov a 178 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Pohostinstvo v plameňoch

V stredu 20 minút po tretej hodine rannej spozorovala jedna z  hliadok mestskej polície šľahajúce plamene vychádzajúce z okna pohostinského zariadenia na Haanovej ulici. V tom čase už intenzita plameňov bola v štádiu, v ktorom ich už policajti nedokázali vlastnými silami zahasiť. K slovu sa preto dostali hasiči, ktorí sa pustili do boja s ohňom a ten skrotili. Drevenú časť zariadenia sa podarilo od skazy našťastie uchrániť. Čo bolo príčinou vzniku ranného požiaru v murovanej časti zariadenia zisťujú momentálne znalci.

Skládku vodič založil a neskôr ju aj odstránil

Zbaviť sa nepotrebného materiálu len tak, že ho človek vysype do prírody je nanajvýš nezodpovedné. Príroda si nedokáže so všetkým sama poradiť. Jedna takáto skládka vznikla nedávno aj vo Vajnoroch na ulici Na doline. Tú zaplnil vodič nákladného auta rôznym stavebným odpadom. Našťastie počínanie vodiča nezostalo bez odozvy všímavých občanov a tí  vajnorského okrskára mestskej polície na túto skutočnosť upozornili. Evidenčné číslo vozidla prezradilo jeho majiteľa, ten nič nezapieral a nevyhol sa ani príslušnej pokute. Novovznikajúcu skládku na vlastné náklady jej zakladateľ aj odstránil.       

Spáči opäť zapĺňali chodníky

Skonzumovaný alkohol neraz predčasne ukončuje chôdzu ľudí a tí spiac na chodníkoch bývajú rôzni. Tí slušnejší sa po prebudení sa poberú domov, iných je potrebné ošetrovať, prípade ratovať ešte aj ich psov. K tým slušnejším spáčom patril muž nehybne ležiaci za nákupným centrom  na Krasovského ulici v Petržalke v piatok neskoro večer. Naopak, agresívnym bol muž z iného konca mesta z tohto istého dňa v  predpoludňajších hodinách. Ten svoje putovanie v alkoholickom opojení skončil pádom na chodník na ulici M. Sch. Trnavského. Muž bol navyše aj agresívny voči privolaným záchranárom, preto im hliadka robila asistenciu do nemocničného zariadenia. Na ulici  nezostal ani jeho verný chlpatý spoločník. Toho si pod krídla zobrali pracovníci Slobody zvierat.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.11.2010 / 9.11.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.