Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2011

Dátum: 08.11.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 31. októbra do 6. novembra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1951 udalostí. Medzi nimi bolo aj 272 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným  prípadom však možno zaradiť priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých v priebehu týždňa bolo 1244. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých osôb bez oprávnenia parkovať na nich zanechalo svoje vozidlá päť motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 33 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 24 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 79 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 22 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 13 predávajúcich. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín zistili hliadky mestskej polície v 24 prípadoch.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 53 motoristov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 75 občanov. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými ľuďmi riešili hliadky mestskej polície 14 krát.

Na príslušné úrady zároveň nahlásili jednotlivé stanice mestskej polície v priebehu týždňa 5 starých vozidiel, ako aj 19 prípadov súvisiacich s poškodením dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 31 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili mestskí policajti na Námestí SNP a to 46. Blokovacie zariadenia si na svojich vozidlách našlo 640 motoristov a 114 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Stará pani ležala v byte tri dni bez pomoci

Na základe telefonátu pracovníčok opatrovateľskej služby v pondelok popoludní operačný pracovník mestskej polície v bratislavskom  Novom Meste nasmeroval jednu z hliadok do Krasňan na Kadnárovú ulicu. Od piatku sa totiž opatrovateľky nevedeli dostať do bytu 85-ročnej ženy bývajúcej na prvom poschodí. To sa nepodarilo ani hliadke mestskej polície a preto o pomoc požiadali hasičov. Tí sa do bytu dostali pomocou rebríka  cez okno a nevládnu pani našli ležať na chodbe bytu. Hliadka po tomto zistení okamžite kontaktovala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí babičku okamžite previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Požiar na Martinskom cintoríne

V stredu hodinu po polnoci vznikol na spoločnom pietnom mieste Martinského cintorína požiar od horiacich sviečok. Ten včas spozorovala jedna z hliadok mestskej polície. Oheň vzhľadom k jeho intenzite však nedokázali  policajti už zahasiť a preto sa k slovu dostali hasiči. Tí si s plameňmi rýchlo poradili a niekoľkými prúdmi vody ich definitívne skrotili.

Hľadaný Banskobystričan sa skrýval v Petržalke

Istý Banskobystričan si zrejme myslel, že v anonymite hlavného mesta sa jednoducho stratí a bude sa mu dariť vyhnúť príkazu na jeho zatknutie a to z dôvodu neplnenia vyživovacej povinnosti. Tento príkaz vydal banskobystrický súd 12. októbra tohto roku. 49-ročného Banskobystričana skrývajúceho sa v bratislavskej Petržalke  hliadka mestskej polície kontrolovala na Jiráskovej ulici v pondelok popoludní. Skončil pochopiteľne na príslušnom policajnom oddelení.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.11.2011 / 9.11.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.