Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2013

Dátum: 27.08.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2013

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 19. augusta do 25. augusta 2013 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1950 udalostí. Medzi nimi bolo aj 274 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené zistené a riešené prípady ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v priebehu týždňa 1106. S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci hliadky mestskej polície spolupracovali 5 krát.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 32 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 23 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 182 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 8 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo sedem predajcov. Počas týždňa mestskí policajti riešili aj 50 prípadov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 34 motoristov a v pešej zóne sa stalo 29 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 88 ľudí. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili hliadky mestskej polície 17 krát a cyklisti na Kuchajde zákaz vjazdu bicyklom do tohto areálu nerešpektovali 10 krát.

Hliadky mestskej polície preverovali aj 14 telefonátov týkajúcich sa rušenia nočného pokoja a na príslušné úrady bolo nahlásených 11 starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 26 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 596 krát. Do areálov odťahovacích služieb si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 38 motoristov a najviac priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP a to 96.

Líška v miestnom pube

V nedeľu krátko pred 21.00 hod. smerovala jedna z hliadok mestskej polície do pohostinstva FC Petržalka pub v Ovsišti. Dôvodom zásahu mestských policajtov v tomto zariadení nebola skutočnosť týkajúca sa napríklad nedodržania stanovených prevádzkových hodín ale fakt, že sem vbehla líška a tá nie a nie pohostinstvo opustiť. Mestskí policajti líšku zo zariadenia napokon vyhnali a tá sa stratila v blízkom lese.

Hrajúce sa deti podcenili nebezpečenstvo hry na stavenisku

Stavenisko nákupného domu v Ružinove na Tomášikovej ulici neustále láka k detským hrám. Medzi jeho betónmi chlapci našli dostatok možností, ako sa v sobotu podvečer „vyšantiť“. Na nejaké to nebezpečenstvo asi chlapci ani nepomysleli, veď aj policajtom mestskej polície chlapci tvrdili, že sa im tu nič nemôže stať. To napokon pred časom tvrdil aj 15-ročný školák, ktorý sa s kamarátmi hral začiatkom augusta na stavenisku nemocnice na Ráztochách. Pri páde si zlomil nohy a zranil hrudník. Aj toto policajti hrajúcim sa chlapcom pripomenuli a po tomto si za miesto svojich hier títo chlapci zvolili radšej bezpečné detské ihriská na sídlisku.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.8.2013 / 27.8.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.