Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2015

Dátum: 09.11.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 2. novembra do 8. novembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1595 udalostí. Medzi nimi bolo aj 277 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1056. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili sedem priestupkov. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 84 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 15 krát.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj tri prípady porušenia pravidiel ambulantného predaja a trhového poriadku, ale aj 46 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 17 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 26 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov mestskí policajti zistili a riešili 6 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených jedenásť starých vozidiel, ako aj tri nové nelegálne skládky. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 20 krát.

Štatistika zásahov mestských policajtov zároveň prezrádza, že najviac priestupkov a to 33 zistili a riešili jednotlivé hliadky na ulici M. Sch. Trnavského. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce boli nasadené 654 krát a 118 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

To snáď ani nie je možné

To, ako sa dokážu niektorí ľudia zbavovať rôzneho odpadu hraničí niekedy až so zdravým uvažovaním. Ľudia do prírody navozia tony a tony odpadu možno si mysliac, že matka príroda sa o túto ekologickú záťaž postará sama. No postarať sa o nelegálnu skládku s takmer dvomi stovkami starých pneumatík a sudov s neznámym obsahom sa tentokrát bude musieť niekto iný. Hliadka mestskej polície toto „barbarstvo“ našla v lesíku neďaleko Betliarskej ulice v Petržalke v nedeľu popoludní. Pôvodca založenia tejto skládky zostáva zatiaľ neznámy a ak sa ho nepodarí vypátrať, o odstránenie sa bude musieť postarať vlastník pozemku. Prípad z víkendu bol prirodzene nahlásený príslušnému referátu životného prostredia petržalského miestneho úradu.

Pasúce sa ovce na Gogoľovej ulici

Ovečky z pastvín a salašov by už v týchto dňoch mali byť ustajnené v domácich gazdovstvách svojich chovateľov. Pre tie, ktoré ale spôsobili rozruch v stredu ráno na Gogoľovej ulici to ale zrejme neplatí. Tri ovečky sa totiž po tom, čo ušli z ohrady veselo popásali po tejto ulici. Mestskí policajti z Petržalky od iného chovateľa vo Vrakuni zistili telefonický kontakt na majiteľa ovečiek a ten po vyrozumení si svojich troch tulákov z ulice zobral späť do ovčina.

Plynári v akcii

Vo štvrtok krátko po desiatej hodine boli telefonicky upozornení petržalskí mestskí policajti  na čudné správanie sa dvoch neznámych ľudí. Tí mali niečo robiť okolo plynovej rozvodne na Ševčenkovej ulici. Tento oznam jedna z  hliadok mestskej polície preverila a ukázalo sa, že v tomto prípade to boli pracovníci plynárni, ktorí tu menili plynomer.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.11.2015 / 10.11.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.