Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2015

Dátum: 03.11.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 26. októbra do 1. novembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1562 udalostí. Medzi nimi bolo aj 259 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1061. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 10 priestupkov. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 88 ľudí a v troch prípadoch bol zistený neporiadok okolo kontajnerových stojísk. Štyri priestupky sa týkali nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 34 prípadov nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ale aj 23 porušení nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 16 motoristov.

Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 7 krát. Osem priestupkov sa týkalo nepovolených pouličných aktivít, dva pálenia odpadu a dva priestupky poškodenia dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 18 krát.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície zároveň prezrádza, že najviac priestupkov a to 45 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Račianskej ulici. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 646 krát a 118 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Požiar na cintoríne uhasili až hasiči

Jedna z hliadok mestskej polície v nedeľu večer pri hliadkovej službe spozorovala menší požiar od horiacich sviečok na petržalskom cintoríne. Tento našťastie ako vznikol, tak sa sám aj uhasil. Horšie to bolo ale už po polnoci. Vtedy vznikol na tomto cintoríne pri hlavnom kríži požiar, na likvidáciu ktorého už policajti privolávali príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Tí plamene dostali našťastie včas pod kontrolu a uhasili ich.

Zabudnutá kabelka i doklady na zaparkovanom aute

Na cintoríne v Devínskej Novej Vsi v nedeľu popoludní zostala na jednom z hrobov dámska kabelka s osobnými dokladmi a mobilným telefónom. Túto si všimla hliadka jazdeckej polície a práve mobilný telefón v kabelke policajtom pomohol vypátrať nešťastnú 46-ročnú ženu, ktorá na kabelku na cintoríne zabudla. V telefóne bol totiž v ICE kóde uložený kontakt na sestru tejto pani, tej policajti zatelefonovali a tá si následne nájdené veci od hliadky prevzala.

Síce nie priamo na cintoríne, ale na Krásnohorskej ulici v Petržalke v sobotu popoludní zostala na kapote zaparkovaného BMW čierna peňaženka s finančnou hotovosťou a dokladmi. Majiteľa týchto vecí sa podarilo policajtom zistiť a aj on si ich neskôr prevzal na stanici mestskej polície.

Zlodeji to neboli

V sobotu predpoludním chcel vraj niekto ukradnúť kolesá zo zaparkovanej Škody Fabia na Haanovej ulici. Auto bolo na zdviháku, skrutky na kolesách neboli a pri vozidle nikto nebol. Z možnej krádeže ale v tomto prípade nič nebolo. To len majiteľ auta si odbehol na chvíľu domov po veci, ktoré k výmene kolies ešte potreboval. Podobný prípad mestskí policajti riešili v utorok aj na Ipeľskej ulici. Tu mali neskoro v noci chodiť okolo zaparkovaných vozidiel neznámi ľudia s baterkami. V tomto prípade si tí neznámi svietili len na koleso vlastného auta na ktorom bol defekt a toto potrebovali vymeniť.

Za kamarátom liezli po streche

Nezvyčajný spôsob návštevy svojho kamaráta ktorý je umiestnený v Detskom domove Studienka na Röntgenovej ulici v Petržalke si zvolili v sobotu večer jeho dvaja kamaráti. Tí sa vo večerných hodinách vybrali na jeho návštevu a to tak, že vyliezli na strechu tohto zariadenia. Vychovávateľka tých dvoch poslala domov a hliadku mestskej polície pri vchode počkala s chlapcom, ktorého títo dvaja chceli navštíviť. Proti návštevám v tomto zariadení vychovávatelia nič nemajú, avšak majú byť cez deň a nie v noci a hlavne nie tým spôsobom, že návštevy chodia po streche.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.11.2015 / 4.11.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.