Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na prelome rokov nás navždy opustil prvý náčelník Mestskej polície Bratislava Peter Ondrejkovič

Dátum: 05.01.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Na prelome rokov nás navždy opustil prvý náčelník Mestskej polície Bratislava Peter Ondrejkovič

S pocitom hlbokého smútku sme prijali správu, že dňa 31. decembra 2021 nás vo veku 81 rokov navždy opustil náš bývalý kolega, prvý náčelník Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy, prof. PhDr. Peter Ondrejkovič, DrSc.

Peter Ondrejkovič zastával pozíciu náčelníka mestskej polície od roku 1992 do roku 1995. Spomíname si naňho ako na príjemného človeka, vzácneho kolegu a odborníka s obrovským nadhľadom, ktorý stál pri zrode bratislavskej mestskej polície. Aj vďaka jeho pracovnému nasadeniu, profesionalite a zdravému úsudku sa podarilo spustiť činnosť mestskej polície v podmienkach hlavného mesta.

Peter Ondrejkovič bol zároveň významným slovenským sociológom. Pôsobil ako pedagóg na Katedre pedagogiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a neskôr na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Okrem toho sa venoval práci s mládežou a bol členom rady slovenskej vlády pre prevenciu kriminality a podpredsedom Protidrogového fondu.

Česť jeho pamiatke.

 

Foto: Facebook/ Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva UKF v Nitre

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.