Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomáhali sme zranenému mužovi a uzimenej babičke. Na Vianoce sme u nás privítali vzácnu návštevu (zásahy hliadok 20. - 26.decembra)

Dátum: 28.12.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Pomáhali sme zranenému mužovi a uzimenej babičke. Na Vianoce sme u nás privítali vzácnu návštevu (zásahy hliadok 20. - 26.decembra)

Počas predposledného decembrového týždňa mestskí policajti pomáhali zranenému starčekovi, uzimenej babičke, ale aj mačaťu v ohrození života. Na Štedrý deň svojou návštevou mestských policajtov poctila prezidentka Slovenskej republiky.

V týždni sme zaznamenali a riešili viac ako 1000 udalostí. Pokiaľ ide o najviac zastúpené porušenia boli nimi dopravné priestupky, zistili sme ich celkom 389. Častokrát sme či už vlastnou činnosťou alebo na základe telefonických oznámení riešili porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ale aj priestupky proti verejnému poriadku.

Nezaostávali ani porušenia v súvislosti s nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejnosti, rušenia nočného pokoja či obťažovanie okoloidúcich ľudí. Hliadky mestskej polície boli privolávané aj k priestupkom proti občianskemu spolunažívaniu, ale napríklad aj k stavebným prácam, ktoré boli realizované bez príslušných povolení.

Najviac porušení evidujeme z Karloveskej ulice, zistili sme ich tam celkom 21. K rôznym prípadom sme 10-krát privolávali zdravotníkov a v 1 prípade sme spolupracovali s pracovníkmi Slobody zvierat.

Pomáhali mestskí policajti aj okoloidúci ľudia

V utorok popoludní sa nešťastnému pádu nevyhol starší pán, ktorý prechádzal cez priechod pre chodcov na Račianskej ulici. Starčeka ležiaceho na zemi si všimli ľudia, ktorí prechádzali okolo ako aj tí čo stáli na neďalekej zastávke mestskej hromadnej dopravy. Muž spadol priamo na tvár, poranil si ústa a vzniklo tiež podozrenie, že má zlomené rebrá a ruku.

Okoloidúci pohotovo na miesto privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. V tom čase okolo prechádzala aj naša ružinovská hliadka, ktorá sa o zraneného pána do času príchodu záchranky postarala. Potom si ho prevzali zdravotníci, ktorí ho previezli na ošetrenie do nemocnice.

zranený_starček_(Vlastné) Starčeka na priechode pre chodcov ratovali aj všímaví okoloidúci ľudia. Foto: Mestská polícia Bratislava

Počas mrazivej noci sa sama túlala mestom

V noci, z utorka na stredu, sa ulicami Starého Mesta túlala viac ako 90-ročná babička. V skorých ranných hodinách sa pri nej pristavila pani, ktorá ju odovzdala do rúk kolegov z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Tí ju zobrali na útvar mestskej polície na Obchodnej ulici, aby sa po celej noci strávenej v chlade aspoň trochu zohriala. Ponúkli jej pitie, jedlo a spojili sa s jej príbuznými.

Je až neuveriteľné, že pani v skutočne pokročilom veku, ktorá sa prechádzala mestom len v šľapkách, vydržala nočné mrazy. K svojmu okoliu buďte predovšetkým v zimnom období viac všímaví. V takýchto prípadoch netreba váhať a privolať prostredníctvom linky 159 hliadku mestskej polície.  

nočná_babička_(Vlastné) Mestskí policajti sa postarali o to, aby babička nebola smädná a hladná. Foto: Mestská polícia Bratislava

Mačiatko skončilo v dobrých rukách

Na Prvý sviatok vianočný kolegovia z Dúbravky zachraňovali vystrašené mačiatko, ktoré uviazlo pod eskalátorom v podchode na Patrónke. Policajti museli odkryť časť ťažkého poklopu, aby bezbranné zviera dostali von. Záchranná akcia mala šťastný koniec, mača živé a bez zranení spod pohyblivých schodov vytiahli. Našlo dokonca aj nový domov, ujala sa ho samotná oznamovateľka.

zachránené_mača_(Vlastné) Malý chlpáč v náručí jeho novej majiteľky. Foto: Mestská polícia Bratislava

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.