Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bezpečnosť na prvom mieste

Dátum: 22.03.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Bezpečnosť na prvom mieste

So seniormi, ktorí jeseň života trávia v Dome tretieho veku v Petržalke sme v týchto dňoch diskutovali o bezpečnosti na verejných priestranstvách, o tom ako sa bezpečne pohybovať v cestnej premávke, či ako sa chrániť pred vreckármi alebo takzvanými „šmejdami“.

So seniormi, ktorí jeseň života trávia v Dome tretieho veku v Petržalke sme v týchto dňoch diskutovali o bezpečnosti na verejných priestranstvách, o tom ako sa bezpečne pohybovať v cestnej premávke, či ako sa chrániť pred vreckármi alebo takzvanými „šmejdami“.
Seniori prednáška
 
 
 

Vysvetlili sme im, že netreba dôverovať ľuďom - podvodníkom, ktorí ich kontaktujú s cieľom získať od nich peniaze so zámienkou, že napríklad ich vnuk mal dopravnú nehodu a súrne potrebuje peniaze. Rovnako sme ich upozornili na nekalé praktiky rôznych obchodníkov, ktorí sa im či už telefonicky alebo iným spôsobom snažia predať nekvalitný tovar za veľa peňazí. Nebezpečenstvo okradnutia vreckármi sme seniorom ozrejmili prostredníctvom rôznych príkladných situácií, ktoré môžu nastať pri ich každodenných prechádzkach alebo ak na dlhší čas opustia zariadenie a vyberú sa do širšieho okolia či mesta.

Jednou z tém prednášky bola i bezpečnosť na cestách. Vysvetlili sme im, že opatrní musia byť keď prechádzajú z jednej strany cesty na druhú a zároveň pripomenuli, že je pre nich dôležité, aby boli na cestách viditeľní. K ich „viditeľnosti“ sme prispeli aj my a v závere stretnutia sme seniorom rozdali reflexné pásky.

Na besede sme neboli sami, seniorom sa prihovorila i námestníčka primátora hlavného mesta Iveta Plšeková.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.3.2018 / 23.3.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.