Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2011

Dátum: 30.10.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 24. októbra do 30. októbra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2037 udalostí. Medzi nimi bolo aj 237 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky mestskej polície 1375. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich zanechalo svoje vozidlá 10 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 27 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 16 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 106 priestupcov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 16 prípadoch a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 17 predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 22 prípadoch. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 20 vodičov. Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že v pešej zóne zistili a riešili hliadky MsP 10 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo  97 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili hliadky MsP 7 krát a fajčiari  niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 25 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP a to 60. Blokovacie zariadenia si na svojich vozidlách našlo 723 motoristov a 172 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Ranní lezci na lešení Dómu Sv. Martina

Štvorica mladých ľudí sa rozhodla v piatok nadránom kochať pohľadom na prebúdzajúce sa hlavné mesto z vrcholu lešenia obopínajúceho Dóm Svätého Martina. Na lešenie sa dostali cez vyzdvihnuté ochranné pletivo. Informáciu o lezcoch dostali mestskí policajti 15 minút pred piatou hodinou rannou. V čase príchodu hliadky bola štvorica na samom vrchole lešenia vo výške niekoľkých desiatok metrov a pripravovala sa na zostup. Ten sa im napokon aj bez ujmy na zdraví podaril. Lezecké aktivity 19-ročného Bratislavčana, 24-ročného Portugalca a dvoch 23 a 24-ročných slečien z Francúzska  a Talianska nezostali bez odozvy a všetci štyria zaplatili na mieste príslušné blokové pokuty.

35-ročný Bratislavčan napadol mestského policajta

V stredu podvečer prišiel na stanicu mestskej polície v Ružinove neznámy muž. Tomu mali vraj ukradnúť zaparkované vozidlo z Košickej ulice.  Auto mu však bolo odtiahnuté, pretože parkovalo na vyhradených parkovacích miestach bez povolenia, čo bolo napokon aj 35-ročnému Bratislavčanovi vysvetlené s tým, kde si môže auto prevziať. Muž však náhle zaútočil na službukonajúceho príslušníka mestskej polície a po údere do hlavy sa snažil voči nemu použiť aj slzotvorný plyn, v čom mu napadnutý policajt zabránil. Útočník sa vzápätí pokúsil utiecť, mestskí policajti ho ale na úteku zadržali. Bol agresívny, preto voči nemu použili donucovacie prostriedky. Svojím konaním sa páchateľ dopustil trestného činu útoku na verejného činiteľa, za ktorý ho neskôr aj obvinil policajný vyšetrovateľ.

Vykradnutá Felícia na parkovisku pred nemocnicou

Vo štvrtok neskoro v noci sa zaparkovaná modrá Škoda Felícia na parkovisku pred nemocnicou v Ružinove s novozámockými evidenčnými číslami zapáčila zatiaľ neznámemu vlamačovi. Ten na vozidle rozbil zadné bočné okno a otvoril si dvere. Zlodej následne vytrhol vodiče v spínacej skrinke a snažil sa auto naštartovať, čo sa mu nepodarilo. Z auta však ukradol jeho majiteľovi autorádio. Vylámané a poškodené auto si všimla jedna z hliadok mestskej polície a pre podozrenie zo spáchania trestného činu prípad neskôr odovzdali privolanej hliadke policajného zboru.

Naftu sa zlodejovi z nádrže nepodarilo odčerpať

Na Markovej ulici v bratislavskej Petržalke v sobotu popoludní sa pod zaparkovaným vozidlom Renault tvorila veľká mláka z nafty vytekajúcej z nádrže tohto vozidla. Mestskí policajti preto vyrozumeli hasičov a tí pomocou špeciálnych materiálov naftu spod vozidla zlikvidovali. Vzápätí sa k autu dostavil jeho majiteľ. Nádrž na aute niekto neznámy predtým poškodil a preto majiteľ vozidla na neznámeho páchateľa podal trestné oznámenie. Prípadom sa ďalej zaoberajú príslušníci policajného zboru.

 

       

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 31.10.2011 / 31.10.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.