Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2014

Dátum: 14.10.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 6. októbra do 12. októbra 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1563 udalostí. Medzi nimi bolo aj 195 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 955. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a k zatúlaným zvieratám 5 krát privolávali pracovníkov Slobody zvierat.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 19 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 131 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 17 krát. Pravidlá ambulantného predaja  a trhového poriadku porušilo osem predávajúcich.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 24 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 26 prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesta parkovania pre svoje motorové vozidlo.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 66 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili mestskí policajti 13 krát. Na príslušné úrady bolo nahlásených šesť nelegálnych skládok, ako aj dve staré vozidlá.

Osem priestupkov sa týkalo poškodenia dopravných značiek a na telefonáty v ktorých občania poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja hliadky mestskej polície zasahovali 6 krát. Porušenie niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčiari sa svojho zlozvyku nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bolo zistené 24 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na ulici Pod záhradami a to 40. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 507 krát a 138 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu odťahovacej služby.

Zlodej vbehol rovno do rúk mestským policajtom

Zo zadržania hliadkou mestskej polície bol 26-ročný Bratislavčan tak prekvapený, že ani nestačil voči nemu nejakým spôsobom protestovať. Stalo sa tomu tak vo štvrtok predpoludním, keď tento muž vybehol z predajne Lidl na Saratovskej ulici aj s ukradnutou fľaškou vodky. Pustil sa síce za ním pracovník strážnej služby, no zlodej aj s lupom bol v tomto prípade o čosi rýchlejší. Pri behu si však nevšimol, že beží rovno oproti mestským policajtom. Tí ho zadržali a zlodej skončil neskôr na príslušnom policajnom oddelení.

Agresívny muž napádal zdravotníkov a ničil sanitku

V stredu neskoro v noci na Vajnorskej ulici neďaleko  nákupného centra Polus ležal na chodníku neznámy muž s poranenou hlavou a ďalšími zdravotnými problémami. 28-ročný Bratislavčan  mestským policajtom stihol povedať, že užil väčšie množstvo liekov a tieto zapil alkoholickými nápojmi. Vraj preto, že ho opustila manželka. Nepravidelne dýchal, preto bol uložený do stabilizovanej polohy a na miesto boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Tí po prvotnom ošetrení muža priamo na mieste rozhodli o jeho prevoze do nemocničného zariadenia. Priamo v sanitke však tento muž akoby chytil druhý dych, začal fyzicky napádať záchranárov a ničil zariadenie sanitného vozidla. Preto bol vyzvaný, aby od tohto konania upustil čo nerešpektoval a v útokoch naďalej pokračoval. Na ruky mu boli preto nasadené putá a pri prevoze do nemocnice na Kramároch záchranárom asistovala hliadka mestskej polície. Zdravotný stav pacienta si vyžadoval jeho hospitalizáciu na špecializovanom pracovisku inej bratislavskej nemocnice. A scenár z Vajnorskej ulice sa opäť zopakoval. Muž bol opäť agresívny a opäť napádal zdravotníkov. Preto pri jeho ďalšom prevoze do ružinovskej nemocnice opäť asistovali mestskí policajti a až tu si dal konečne Bratislavčan povedať a v tejto nemocnici ho následne aj hospitalizovali.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.10.2014 / 14.10.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.