Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2014

Dátum: 30.09.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 22. septembra do 28. septembra 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1865 udalostí. Medzi nimi bolo aj 186 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 995. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

K zatúlaným zvieratám hliadky mestskej polície 8 krát privolávali pracovníkov Slobody zvierat. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 132 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 18 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo sedem predávajúcich a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 35 krát.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 26 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 62 ľudí a päť priestupkov súviselo s nepovolenými pouličnými aktivitami.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície zároveň prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 47. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 558 krát a 125 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Alkohol za volant nepatrí

Možno aj predtým skonzumovaný alkohol zastrel  54-ročnému Bratislavčanovi v piatok večer zrak a počas jazdy si nevšimol dopravnú značku Zákaz vjazdu na ulici Na doline vo Vajnoroch. Pri prejednávaní dopravného priestupku vodiča z jeho správania bolo zrejmé, že je pod vplyvom alkoholu. Preto hliadka mestskej polície privolala do Vajnor hliadku policajného zboru a dychová skúška na prítomnosť alkoholu potvrdila, že vodič mal takpovediac riadne „pod čapicou“. V dychu mu namerali 1,60 promile. Samozrejme v tomto stave už šoférovať ďalej nemohol a skončil na policajnom oddelení.

Vandali dali o sebe opäť vedieť

Sklenený prístrešok zastávky mestskej hromadnej dopravy zrejme komusi neznámemu prekážal v noci zo soboty na nedeľu na Bosákovej ulici v Petržalke. Jedna zo sklenených výplní nájazd nočných vandalov nevydržala a rozbila sa. O vzniknutej situácii bol informovaný dopravný podnik.

Na hodoch bolo rušno

Na Karloveských hodoch sa o rozruch pri kolotočoch postaral v nedeľu večer neznámy muž a ten vyprovokoval bitku. V tomto prípade koniec výtržnostiam dali až privolané policajné hliadky a hlavný aktér tejto udalosti skončil s putami na rukách neskôr na policajnom oddelení, kde strávil aj zvyšok hodovej noci. V susednej Dúbravke musela polícia zasahovať v sobotu popoludní na Trhovej ulici. Tu nožom ohrozoval hodovníkov istý muž a aj ten po zásahu polície skončil neskôr na príslušnom policajnom oddelení.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.9.2014 / 30.9.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.