Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2015

Dátum: 07.01.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 14. decembra do 20. decembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1410 udalostí. Medzi nimi bolo aj 241 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 925. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 16 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 5 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 82 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 13 krát.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 30 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 44 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 12 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 20 krát.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj dva prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj dva prípady rušenia nočného pokoja. Na príslušné úrady boli nahlásené dve staré vozidlá a dve nelegálne skládky.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni a to 31 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Jarabinkovej ulici. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 598 krát a 141 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.1.2016 / 8.1.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.