Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kynológovia sa tešia z prírastku piatich šteniatok

GALÉRIA Facebook Instagram
Dátum: 23.07.2021
Autor: Mgr. Peter Borko
Kynológovia sa tešia z prírastku piatich šteniatok

Na kynologickej stanici je posledné dni rušno.

Kynológov na mestskej polícii v Bratislave potešil pred pár dňami výnimočný prírastok. Sučka belgického ovčiaka Bonnie (3) porodila päť krásnych a zdravých šteniatok. Ich otcom je Keyron (4), taktiež belgický ovčiak, ale z variety Malinois. Jeho korene siahajú až do Holandského kráľovského spolku policajných psov. V našich končinách je tento služobný pes veľmi známy a najmä úspešný. Povyhrával súťaže nielen doma, ale aj v okolitých krajinách.

Aj preto sa bratislavskí mestskí policajti tešia na potomkov týchto dvoch výnimočných psov. Niektoré šteniatka zostanú v službe u nás, iné by mohli nájsť svoje miesto v ďalších bezpečnostných zložkách. Ide totiž o výnimočné plemeno, ktoré je veľmi vhodné na výkon služobného psa. “Belgický ovčiak je tvrdší, razantnejší, energetickejší, slangovo má čistejšiu hlavu, teda viac sa sústredí na úlohy,” vysvetľuje rozdiely medzi nemeckým a belgickým ovčiakom kynológ Peter Bella, ktorý je Keyronov psovod.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.