Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2018

Dátum: 18.09.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 10. septembra do 16. septembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1476 udalostí. Medzi nimi bolo aj 323 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 972. V 4 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a 2 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V jednom prípade zistila hliadka mestskej polície podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 29 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 4 krát a v 16 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 11 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 6 prípadoch riešili mestskí policajti zákaz vjazdu bicyklom. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila 7 krát.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 10 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 8 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 6 prípadoch. V 8 prípadoch zistili hliadky mestskej polície nepovolené exteriérové sedenie a v 2 prípadoch nepovolený ambulantný predaj.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 7 starých vozidiel a 6 prípadov poškodenia dopravného značenia. V 2 prípadoch odovzdali občania hliadkam mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 567 prípadoch a 127 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 44 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Mladíci demolovali zaparkované autá

V pondelok nadránom zasahovali mestskí policajti na Hálovej ulici v Petržalke. O prácu sa totiž hliadke postarali mladíci demolujúci zaparkované motorové vozidlá. Ich nájazdom neodolalo viacero z nich. Keď mladíci s ničením vozidiel skončili, nasadli do taxíku a mienili z miesta odísť. Hliadka mestskej polície im však bola v pätách a v krátkom čase taxík aj s podozrivými osobami zastavila. Následne z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu, a to poškodzovania cudzej veci si podozrivé osoby prevzali príslušníci Policajného zboru.

Spolupráca s hasičmi

Mestskí policajti v uplynulom týždni privolávali príslušníkov Hasičského a záchranného zboru na rôzne miesta v dvoch prípadoch. V tom prvom, v stredu večer na Beskydskú ulicu, kde zo zaparkovanej motorky vytekali prevádzkové kvapaliny. Hasiči tieto z komunikácie bezpečne odstránili. V druhom prípade hasiči o dva dni neskôr smerovali na Beňovského ulicu. Ich zásah si vyžiadal vyvrátený strom. Aj tento z komunikácie hasičská jednotka odstránila.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.9.2018 / 18.9.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.