Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 27. novembra do 3. decembra 2006

Nedočkavci

V niektorých predajniach je už v ponuke zábavná pyrotechnika. Tí, čo si ju  kúpili zdá sa, sú nedočkaví. Potrebujú si ju predsa vyskúšať, aby na prelome rokov mohli nerušene detonáciami a farebnými svetlicami vítať Nový rok. Neuvedomujú si ale, že používať zábavnú pyrotechniku je možné len v noci z 31.decembra na 1. januára a to v presne určenom čase. Nedočkavci, ktorí sa nevedia tohto dátumu dočkať a pyrotechniku skúšajú tak porušujú všeobecne záväzné nariadenia a riskujú zo strany mestskej polície pokuty. 20-ročný Bratislavčan odpaľujúci pyrotechniku na Vilovej ulici to len môže potvrdiť.

Do štatistiky mestskej polície sa okrem tejto udalosti dostalo počas uplynulého týždňa 1907 prípadov.  Medzi nimi bolo aj 159 udalostí, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými. Opodstatnenými ale na druhej starne bolo napríklad 746 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, o osem porušení sa postarali taxikári, vyhradené parkovacie miesta bez patričného povolenia si prisvojilo 104 vodičov, do oblasti porušovania verejného poriadku smerovalo 73 priestupkov.

Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 184 priestupcov, sedem trhovníkov nerešpektovalo zásady ambulantného predaja a trhového poriadku. Trávnaté plochy na parkovisko pre svojich štvorkolesových tátošov bez problémov v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami zakazujúcimi na nich parkovať využilo 148 vodičov. V zóne s dopravným obmedzením riešili hliadky mestskej polície 139 priestupkov a v pešej zóne sa ich stalo 79. Na miestne úrady spracovali policajti mestskej polície 17 oznámení o výskyte autovrakov.

V týždňovej štatistike mestskej polície je aj 70 prípadov súvisiacich s konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, či 24 porušení súvisiacich s obťažovaním okoloidúcich. Majitelia psov nerešpektovaním platných VZN týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat štatistiku doplnili o 111 nových priestupkov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa tentokrát stalo na Lamačskej ceste a to 71. Z dôvodov parkovania na zakázaných miestach použili hliadky v 445 prípadoch na zle parkujúce vozidlá blokovacie zariadenia a po odtiahnuté vozidlá si do areálov odťahovacích služieb muselo zájsť 229 motoristov.

Straty so šťastným koncom

Nálezu peňaženiek, v ktorých je niekoľkotisícová hotovosť, ale aj kreditná karta s poznačeným vstupným kódom by sa každý nepoctivec určite potešil. Posledné prípady, ktoré sa stali v Bratislave v priebehu utorka však hovoria, že dobrí ľudia predsa len nezomreli.

Peňaženku, ktorá ležala na Námestí Ľudovíta si všimol istý Bratislavčan. Bolo v nej takmer 8000 korún, ako aj osobné doklady 64-ročného muža. Nájdený poklad si jeho nálezca nenechal a odovzdal ho mestským policajtom. Tí podľa osobných dokladov zistili majiteľa stratených vecí a nakontaktovali sa s ním. Prirodzene, ten sa nálezu mimoriadne potešil.

Bankomatová karta s prístupovým kódom, vyše 2000 korún v hotovosti, ale aj osobné doklady. S týmito vecami sa už pomaly lúčil ďalší – 57-ročný Bratislavčan. Šťastím v jeho prípade bolo, že peňaženku s týmto obsahom našla hliadka mestskej polície v stredu večer na Vyšehradskej ulici v Petržalke. Aj v tomto prípade vodítkom k vypátraniu majiteľa stratených vecí boli nájdené osobné doklady a následný telefonát nešťastnému mužovi, ktorý už pomaly rozmýšľal nad stratou času pri vybavovaní si nových dokladov.

Ovčiak smeroval do útulku

Vo štvrtok telefonicky oznam nasmeroval jednu z hliadok mestskej polície v podvečerných hodinách na Šustekovu ulicu. Pobehoval po nej nemecký ovčiak, ktorý vraj už v minulosti pohrýzol dieťa. Policajti psa našli a spojili sa s pracovníkmi Slobody zvierat. Tí tuláka chytili a umiestnili v útulku na bratislavských Poliankach.

Teliatko skončilo v ZOO

V sobotu krátko pred jedenástou hodinou večer pobehovalo po Mlynskej doline splašené teliatko. Telefonujúci takmer súčasne o tom vyrozumeli mestskú a štátnu políciu. Prvoaprílový žart to tentokrát nebol a teliatko skutočne hliadky našli. Po chytení sa o neho ďalej postarali pracovníci neďalekej zoologickej záhrady.

 

       

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.