Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2010

Dátum: 07.09.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 30. augusta do 5. septembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1738 udalostí. Medzi nimi bolo aj 208 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené prípady však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a podobných porušení sa stalo 1080. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavili svoje vozidlá štyria motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 24 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov tieto porušili 49 krát.

Značne zastúpenými porušovaniami všeobecne záväzných nariadení boli aj priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 123 zistení. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk upozorňovali hliadky zodpovedné osoby 25 krát.

Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 11 predávajúcich a osem prípadov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 46 vodičov.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj päť prípadov súvisiacich s obťažovaním okoloidúcich žobrákmi, ako aj 77 priestupkov o ktoré sa postarali konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách napriek tomu, že je to zakázané. Fajčiari zákon na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedia vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 18 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že najviac priestupkov zistili a riešili hliadky MsP na Odborárskej ulici a to 51. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo v priebehu týždňa 119 vozidiel a na 496 motorových vozidiel nasadili hliadky blokovacie zariadenia.

Opitý Bratislavčan chcel skoncovať so svojím životom

V sobotu večer sa o zásah jednej z hliadok mestskej polície v Podunajských Biskupiciach postaral istý muž. 64-ročný Bratislavčan totiž predtým, ako svoje putovanie po Popradskej ulici definitívne skončil pádom na chodník sa niekde poriadne pozrel na dno pohárika. Skonzumovaný alkohol mu navyše dodával odvahu a život chcel skončiť skokom pod kolesá prechádzajúcich vozidiel, v čom mu policajti mestskej polície zabránili. Následne si muža prevzali do opatery pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho previezli do najbližšej nemocnice, kde bol následne hospitalizovaný.

Oheň a vietor sa postarali o prácu hasičom

V utorok ráno privolala jedna z hliadok mestskej polície hasičov na Topoľčiansku ulicu v Petržalke, kde sa niekto neznámy podpísal pod požiar kontajnera. V stredu ráno po  telefonáte z operačného strediska v Dúbravke smerovali hasiči na Bagarovu ulicu. Vyvrátený strom v parčíku poškodil pouličné osvetlenie a ohrozoval aj chodcov pohybujúcich sa po chodníku. Hasiči strom odpílili a nebezpečenstvo pre chodcov odstránili.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.9.2010 / 7.9.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.