Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2014

Dátum: 08.10.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 29. septembra do 5. októbra 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1626 udalostí. Medzi nimi bolo aj 226 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1005. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a pracovníkov Slobody zvierat k zatúlaným zvieratám privolávali 11 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 128 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 30 krát. Pravidlá ambulantného predaja  a trhového poriadku nerešpektovali štyria predávajúci.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 26 priestupkov súvisiacich s nedodržaním stanovenej prevádzkovej doby, ako aj 17 porušení týkajúcich sa niektorých ustanovení zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 50 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili hliadky mestskej polície 12 krát.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície zároveň prezrádza, že v priebehu týždňa bolo zistených a riešených aj 30 priestupkov parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách, ako aj 34 porušení niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že ľudia napriek zákazu fajčili  na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Najpriestupkovejším miestom sa v sledovanom týždni stala ulica Pod záhradami, kde sa stalo 59 rôznych priestupkov. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 517 krát a 124 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Voda z prasknutého potrubia zaplavovala dom

V stredu večer sa na mestských policajtov obrátili so žiadosťou o pomoc obyvatelia jedného z domov na Čapajevovej ulici v Petržalke. Dom im zaplavovala voda z prasknutého vodovodného potrubia. Hliadke mestskej polície sa podarilo spojiť so správcom domu, ten prívod vody uzatvoril a na miesto zavolal pracovníkov havarijnej služby.

Zbrane do pohostinstva v žiadnom prípade nepatria

Nevedno čo predchádzalo vzájomnému sporu medzi dvomi návštevníkmi pohostinstva na Haanovej ulici v sobotu večer, v každom prípade ale jeden z nich zostal poriadne vystrašený po tom, čo mu neznámy muž vo veku asi 30 rokov priložil k hlave krátku guľovú zbraň. K stlačeniu spúšte na nej našťastie nedošlo. Ohrozovaný muž vybehol okamžite z pohostinstva a tento incident nahlásil jednej z hliadok mestskej polície. O prípade boli zároveň informovaní aj príslušníci policajného zboru a tí muža, ktorý sa takto vyhrážal predviedli na najbližšie oddelenie policajného zboru.

Po páde na zem si poranila hlavu

Počas prechádzky uličkami Starého Mesta na Uršulínskej ulici nešťastne zakopla v pondelok popoludní o dlažbu 70-ročná zahraničná turistka a spadla na zem, pričom pri páde si poranila hlavu. Hliadka mestskej polície k zranenej žene  preto privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí ju previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

 

 

       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.10.2014 / 8.10.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.