Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2015

Dátum: 07.12.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 30. novembra do 6. decembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1637 udalostí. Medzi nimi bolo aj 250 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1085. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade bolo zistené podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 128 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 13 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 24 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín hliadky mestskej polície zistili 40 krát.

Dva priestupky sa týkali znečisťovania komunikácií vozidlami vychádzajúcimi zo stavenísk a štyri parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 14 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili v troch prípadoch. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali jednotlivé hliadky 4 krát. Päť priestupkov sa týkalo poškodenia dopravných značiek. Na príslušné úrady boli nahlásené tri staré vozidlá a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 22 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni hliadky mestskej polície zistili a riešili na Františkánskom námestí a to 58. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 683 krát a 133 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Mladík poškodil v centre betlehem

V piatok nadránom jedna z hliadok mestskej polície zasahovala na Hviezdoslavovom námestí. Betlehem dotvárajúci atmosféru Vianočných trhov tohto námestia sa zrejme nepáčil mladému Žilinčanovi a ten poškodil jednu z jeho postavičiek tak, že ju zhodil na zem a pri páde sa socha poškodila. 17-ročného mládenca hliadka mestskej polície priamo na mieste zadržala a odovzdala na doriešenie privolanej hliadke policajného zboru.

Z nájdeného telefónu radosť dlho nemal

Vianočnú atmosféru Františkánskeho námestia v nedeľu popoludní si nenechala ujsť ani skupinka maďarských turistov. Na svoju nepozornosť ale takmer doplatila jedna z turistiek, ktorej vypadol mobilný telefón a toto si nevšimla. Pozorné oči ale mal v tomto prípade istý bezdomovec, ktorý zo zeme telefón zdvihol a privlastnil si ho. Radosť z cudzej veci ale nemal. Spozorovala ho totiž kynologická hliadka mestskej polície a  mobilný telefón vzápätí odovzdala maďarskej turistke, ktorá ho krátko predtým stratila.

Zranený muž v koľajisku a druhý skáčuci pod idúce vozidlá

V nedeľu krátko pred siedmou hodinou rannou privolávali mestskí policajti záchranárov na námestie Franza Liszta. Dôvodom ich výjazdu  bol muž pohybujúci sa po koľajisku električiek prichádzajúcich a odchádzajúcich na Hlavnú stanicu. Tento mal navyše zranenia na hlave, preto ho záchranári previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice. Ani nie o hodinu neskôr záchranári po telefonáte z mestskej polície smerovali aj na Biely kríž. Tu, oblečený len v spodnom prádle skákal do jazdnej dráhy idúcich motorových vozidiel smerom do mesta vtedy ešte neznámy muž. Ten navyše javil známky duševnej poruchy, preto aj v tomto prípade sa ho ujali priamo na mieste pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí 40-ročného muža zo Zázrivej previezli do zdravotníckeho zariadenia.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.12.2015 / 8.12.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.