Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2019

Dátum: 10.11.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 04. novembra do 10. novembra 2019 hliadky mestskej polície preverovali v hlavnom meste celkom 1881 udalostí. Medzi nimi bolo aj 392 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1291. Mestská polícia v 7 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 4 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat a v 1 prípade s príslušníkmi PZ.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 7 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 42 ľuďom a 10 fajčiari porušili zákon na ochranu nefajčiarov. Požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách evidujeme v 33 prípadoch, porušovanie ochrany pred zneužívaním alkoholických nápojov evidujeme v 5 prípadoch. Nepovolené pouličné aktivity boli zaznamenané v 2 prípadoch, obťažovanie osôb v 2 prípadoch. Záverečné hodiny, prevádzkové časy dodržané neboli v 1 prípade. Ďalej evidujeme aj 11 prípadov neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk a celkom 9 prípadov nepovolených skládok. V 2 prípadoch mestskí policajti zistili, že stavebné práce boli vykonávané mimo vyhradeného času. Ďalej evidujeme 1 prípad priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a 1 prípad priestupku proti majetku. Porušovanie zákona o lesoch sme zaevidovali v 1 prípade.

Na príslušné úrady mestskí policajti nahlásili 19 vrakov motorových vozidiel, 6 dopravných značiek sme zaznamenali poškodených.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 792 prípadoch a 111 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili v mestskej časti Ružinov na Páričkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 71 priestupkov.

 

Ďalšiemu útoku zabránili mestskí policajti

Na Námestí Franza Liszta v čase neskorej sobotňajšej hodiny policajti zo Stanice jazdeckej polície a kynológie spozorovali muža, ktorý fyzicky napádal dve osoby. Z dôvodu ochrany života a zdravia napádaných osôb útočníka ihneď vyzvali, aby upustil od ďalšieho protiprávneho konania, v opačnom prípade použijú voči nemu v súlade so zákonom donucovacie prostriedky. Keďže na výzvy na mieste prítomných mestských policajtov nereagoval a jeho agresivita sa stupňovala, kynológovia požiadali o poskytnutie spolupráce policajtov zo Zásahovej jednotky. Tí muža za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali a odovzdali k ďalšiemu konaniu príslušníkom PZ. Išlo o 42- ročného muža z Handlovej. Dve napadnuté osoby, muž a žena, skončili v rukách zdravotníkov.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.11.2019 / 11.11.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.