Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Našli sme strateného chlapca a s hasičmi riešili prípady popadaných stromov (zásahy hliadok 15. - 21. mája)

Dátum: 24.05.2023
Autor: Barbora Krajčovičová
Našli sme strateného chlapca a s hasičmi riešili prípady popadaných stromov (zásahy hliadok 15. - 21. mája)

Mestské policajtky a policajti sa počas minulého týždňa zaoberali v uliciach Bratislavy 2 770 udalosťami. Vypátrali strateného chlapca, zachraňovali káčatká z kanála a hasičov privolávali k viacerým spadnutým stromom.

Väčšinu priestupkov zaznamenali a riešili hliadky mestskej polície v oblasti dopravy. Medzi najčastejšie protiprávne konania patrili tie spáchané na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách ako aj priestupky proti verejnému poriadku. Pomerne často sme riešili majiteľov psov, ktorí si neplnili pri venčení svojich miláčikov povinnosti. Zaoberali sme sa tiež porušeniami zákona o lesoch a aj ľuďmi, ktorí sa dopustili priestupku proti občianskemu spolunažívaniu.

V značnej miere sme riešili fajčenie ľudí na zastávkach mestskej hromadnej dopravy ako aj na iných miestach, kde je to zakázané. Počas týždňa našli kolegovia a kolegyne v teréne 3 vraky vozidiel, ktoré hlásili príslušným miestnym úradom. V 4 prípadoch nám všímaví ľudia odovzdali nájdené osobné doklady.

Najvyťaženejšou lokalitou sa v minulom týždni stala Vyšehradská ulica s 35 porušeniami. 10 prípadoch sme spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, 8-krát s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a 6-krát so Slobodou zvierat. 

314340406_2281654465328493_7345346916106975726_n_na_web_(Vlastné)Majiteľov psov kontrolujeme nielen v meste, ale aj v lesoch. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava 

K popadaným stromom sme privolávali hasičov

Minulý týždeň potrápilo Bratislavu chladné, daždivé a veterné počasie. Práve vietor bol vo viacerých prípadoch príčinou nebezpečných situácií. Tie dali zabrať nielen hliadkam mestskej polície, ale aj kolegom z Hasičského a záchranného zboru. Vplyvom silného vetra totiž došlo k vyvráteniu viacerých stromov, na čo nás upozorňovali aj mnohí pozorní ľudia.

Najkritickejšou bola situácia v stredu, hasičov s technikou sme privolávali napríklad na Šášovskú ulicu, kde strom zavalil jedno z tam zaparkovaných áut. Podobný scenár sa odohral aj na Kukučínovej ulici. Kolegovia z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie si zas na Račianskom mýte všimli strom, ktorý poškodil lavičky. Aj k nemu sme privolávali hasičov.

V Líščom údolí, v Parku SNP, strom zablokoval cestu aj priľahlý chodník. Na Haanovej ulici si hliadka, našťastie včas, všimla strom, ktorý síce nebol úplne vyvrátený, ale vplyvom vetra značne ohnutý a nebezpečne sa nakláňal nad vozidlami. O deň neskôr zas strom zavalil cyklocestu na Betliarskej ulici v Petržalke. Vo všetkých prípadoch si však šikovní hasiči so stromami poradili a my sme im v prípade potreby poskytovali našu asistenciu.

IMG-20230523-nováS hasičmi sme spolupracovali zväčša pri odstraňovaní následkov silného vetra. Foto: Mestská polícia Bratislava

Vypátrali sme strateného chlapca

V sobotu popoludní sme od kolegov z Policajného zboru SR obdržali požiadavku o spoluprácu pri hľadaní 11-ročného chlapca s miernou formou autizmu, ktorý sa stratil v uliciach Starého Mesta. Ihneď sa ho vydali hľadať hliadky z Okresného veliteľstva Bratislava I. Po približne 20 minútach sa ho napokon, podľa opisu, podarilo mestským policajtom nájsť v areáli Medickej záhrady. Tam ho následne odovzdali do rúk vďačných rodičov.

Zachraňovali sme kačičky z kanála

Petržalská policajtka a policajt pomáhali v sobotu večer pri záchrane kačičiek, ktoré spadli do kanála na Macharovej ulici neďaleko tamojšej škôlky. Okolo kanála bezmocne krúžila ich mama, ktorá už na prvý pohľad prosila o pomoc. Preto sme privolali na miesto aj dobrovoľných hasičov, s ktorými sa nám spoločne uväznené mláďatká podarilo dostať z podzemia von.

IMG-20230523-WA0014_(Veľké)Káčatká spadli do kanála. Dostať ich von nedokázala ani ich mama. Pomohli im mestskí policajti v spolupráci s hasičmi. Foto: Mestská polícia Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.