Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zadržali sme zlodejku a pátrali po rodičoch strateného dieťaťa (zásahy hliadok 28.11. - 4.12.)

Dátum: 07.12.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Zadržali sme zlodejku a pátrali po rodičoch strateného dieťaťa (zásahy hliadok 28.11. - 4.12.)

Mestské policajtky a policajti na prelome novembra a decembra riešili v bratislavských uliciach viac ako 2 200 udalostí. Najčastejšie sa zaoberali dopravnými priestupkami a porušeniami na úseku verejného poriadku. Pátrali tiež po rodičoch strateného dievčatka a pomáhali ľuďom so zdravotnými ťažkosťami.

V oblasti dopravy zaznamenali a riešili mestské policajtky a policajti celkom 1 203 porušení. V značnej miere sa zaoberali aj prípadmi nerešpektovania zákazu konzumácie alkoholu na verejnosti, nedodržiavaním stanovených prevádzkových hodín v podnikoch a aj nepovolenými pouličnými aktivitami. V uplynulom týždni sa hliadky museli popasovať aj s priestupkami na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách.

V 7 prípadoch sme riešili aj majiteľov psov, ktorí si neplnili svoje povinnosti vyplývajúce z príslušného zákona a všeobecne záväzných nariadení a niekoľkokrát sa zaoberali aj prípadmi znečisťovania komunikácie. Na príslušné miestne úrady sme nahlasovali 6 starých vozidiel, 2 nelegálne skládky odpadu a v 7 prípadoch poškodenie dopravného značenia. Najviac porušení v minulom týždni evidujeme opäť z Botanickej ulice, kde sme ich zistili a riešili celkom 67. K rôznym udalostiam sme pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci privolávali celkom 3-krát.

Stratené dievčatko sme odovzdali jeho vďačným rodičom

Vo štvrtok podvečer sme od pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci obdržali žiadosť o pomoc pri pátraní po rodičoch strateného dieťaťa, ktoré sa na Bajkalskej ulici v tesnej blízkosti vozovky pohybovalo samé bez prítomnosti rodičov. Dievčatko navyše trpelo downovým syndrómom. Ihneď sa oň postarali záchranári, ktorí ho prehliadli, zaistili mu komfort a pitný režim.

Po rodičoch dievčatka sme pátrali spoločne so štátnou políciou. V krátkej chvíli sa ich, našťastie, aj vďaka pomoci a vytrvalosti ľudí, podarilo nájsť. Zdravé a spokojné dieťa im záchranári odovzdali. Rodičia ho márne po celý čas hľadali o niekoľko ulíc ďalej.

stratené_dievčatko_(Vlastné)O dievčatko sa počas pátrania po jeho rodičoch starali pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Foto: RZP

Pomáhali sme ľuďom so zdravotnými ťažkosťami

V utorok skoro ráno bola ružinovská hliadka prostredníctvom linky 159 privolaná na Jašíkovu ulicu, kde mala v jednom z bytov spadnúť z postele osoba a nevedela sa postaviť. Mestskí policajti ihneď smerovali na adresu a človeka na zemi skutočne našli. Pomohli mu dostať sa späť do postele, skontrolovali jeho stav, ktorý si našťastie nevyžadoval pomoc lekárov.

Vo štvrtok zas petržalská hliadka, tiež na základe telefonátu od občana, pomáhala podchladenej osobe, ktorá ležala podvečer na lavičke na Mlynarovičovej ulici. Tá s hliadkou odmietala spolupracovať a navyše z jej správania bolo badať, že má aj samovražedné sklony. Policajti preto usúdili, že si jej psychický stav vyžaduje odbornú pomocprivolali na miesto záchranárov, ktorí si ju prevzali a previezli do nemocnice.

Agresívna žena okradla seniora a vydala sa na útek, chytili ju mestskí policajti

Vo štvrtok predpoludním, v blízkosti zastávky električiek na Trnavskom mýte, došlo k napadnutiu muža v seniorskom veku agresívnou ženou, ktorá bola pravdepodobne pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Po nečakanom fyzickom útoku seniorovi vytrhla tašku s jeho osobnými vecami z rúkrozutekala sa po električkovom deliacom páse smerom na Vajnorskú ulicu.

Mužovo volanie o pomoc započula hliadka mestskej polície, ktorá sa v tom čase presúvala cez Trnavské mýto na riešenie iného oznamu. Unikajúcu podozrivú ženu si policajti ihneď všimli a po krátkej naháňačke ju dobehli na Vajnorskej ulici, kde ju obmedzili na osobnej slobode. Na miesto sa dostavili aj kolegovia z Policajného zboru SR, ktorí si ženu prevzali za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov.

IMG-20221206-WA0003_(Vlastné)Podozrivú ženu sme po zadržaní odovzdali hliadke Policajného zboru SR. Foto: Mestská polícia Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.