Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

K požiaru sme privolávali hasičov a v školiacom stredisku sme privítali budúcich mestských policajtov (zásahy hliadok 5. - 11. septembra)

VIDEO Facebook
Dátum: 14.09.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
K požiaru sme privolávali hasičov a v školiacom stredisku sme privítali budúcich mestských policajtov (zásahy hliadok 5. - 11. septembra)

Počas minulého týždňa sme riešili 2 167 prípadov. Mestské policajtky a policajti spolupracovali so štátnou políciou pri zadržaní nebezpečného šoféra a zasahovali aj pri požiari v druhom bratislavskom okrese. V úvode týždňa, počas prvého školského dňa, sme výrazne posilnili hliadky na priechodoch pre chodcov pred viacerými bratislavskými školami a otvorili sme aj ďalšiu vlastnú triedu s budúcimi mestskými policajtmi.

Aj v prvom septembrovom týždni prevládali priestupky na úseku dopravy. Zistili a riešili sme ich 945. Častokrát sme či už vlastnou činnosťou alebo na základe telefonických oznámení riešili porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ale aj priestupky proti verejnému poriadku. Nezaostávali prípady nepovolených pouličných aktivít, porušenia súvisiace s nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejných priestranstvách, znečisťovanie verejného priestranstva odpadom, ale napríklad aj prípady, kedy cyklisti nerešpektovali zákaz vjazdu s bicyklom.

Hliadky mestskej polície boli privolávané aj k priestupkom proti občianskemu spolunažívaniu, ale aj k prípadom zabratia verejného priestranstva bez príslušného povolenia. V uliciach hlavného mesta sme našli 15 vrakov vozidiel, 5 čiernych skládok odpadu3 poškodené dopravné značky. Tie sme zadokumentovali a nahlasovali na ďalšie riešenie príslušným úradom. Najviac porušení za uplynulý týždeň evidujeme z Majerníkovej ulice na Dlhých dieloch, zistili sme ich tam celkom 32. K rôznym prípadom sme 3-krát privolávali zdravotníkov, 2-krát sme spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboruv 1 prípade s pracovníkmi Slobody zvierat.

Všimli si požiar a našli aj podozrivého 

Ružinovská hliadka si v nedeľu predpoludním počas hliadkovania všimla plamene, ktoré  šľahali z kontajnera na Slovnaftskej ulici. Okamžite zastavili a presunuli veci, ktoré boli položené v blízkosti kontajnera, aby zabránili prípadnému ďalšiemu šíreniu ohňa. Operátor na operačnom stredisku medzičasom na miesto privolal hasičov, ktorí dorazili do niekoľkých minút a požiar uhasili. Do času ich príchodu hliadka dozerala na bezpečnosť v okolí.

Keď už bol požiar pod kontrolou hasičov, pristavil sa pri policajnej hliadke neznámy muž. Ten tvrdil, že si všimol ako sa niekto, tesne pred vznikom požiaru, podozrivo pohyboval v blízkosti kontajnera a údajne ho aj zapálil. Pri prehľadávaní okolia sme zakrátko osobu zodpovedajúcu popisu svedka skutočne našli. Jednalo sa o 24-ročného mladíka, ktorý sa k založeniu požiaru policajtom priznal. K prípadu sme následne privolali kolegov z Policajného zboru, ktorí si ho prevzali.

IMG-20220911-WA0000Mestská polícia privolala k ohňu hasičov a následne našla aj muža, podozrivého z jeho založenia. Foto: Mestská polícia Bratislava

Z bežnej kontroly naháňačka

Hliadka Policajného zboru v stredu na Nábreží armádneho generála Ludvika Svobodu zastavovala šoféra v striebornom vozidle. Mladý vodič však na znamenia hliadky nereagoval a začal pred ňou unikať do centra Bratislavy. Šofér vozidla s maďarskou značkou ohrozoval vo vysokej rýchlosti ľudí v centre Bratislavy, pričom napokon narazil do dvoch osobných motorových vozidiel na Klobučníckej ulici.

Muž sa pokúsil pred policajtmi utiecť po vlastných, ale kolegovia zo štátnej polície ho čoskoro chytili. Pešia hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie zbadala utekajúceho muža a jeho prenasledovateľov z Policajného zboru, ktorým následne pomohla so zabezpečením miesta a strážením podozrivého muža.

Dohliadame na bezpečnosť školákov

Mestské policajtky a policajti počas celého roka dohliadajú na bezpečnosť pri základných a stredných školách. Obzvlášť v prvý a posledný školský deň každého roka. Počas bežných dní školy a miesta striedame. Snažíme sa reflektovať na situáciu v uliciach hlavného mesta, počúvame starostky, starostov, miestne poslankyne a poslancov a aj školy samotné.

V prvý školský deň sme aj tento rok výrazne posilnili hliadky v uliciach mesta, najmä na priechodoch pre chodcov, kde sme dohliadali na to, aby sa žiaci dostali bezpečne do školských lavíc.

PB-074539_(Vlastné)Mestská policajtka a policajt na priechode pre chodcov na Mierovej ulici. Foto: Mestská polícia Bratislava

V kurze odbornej spôsobilosti sme privítali osemnásť nových mestských policajtov

Prvý školský deň v minulom týždni neabsolvovali len žiaci základných a stredných škôl, ale aj študenti a študentky v školiacom stredisku Mestskej polície Bratislava. Osemnásť nováčikov prišiel privítať aj náčelník Miroslav Antal. Noví policajti a policajtky po úspešnom zložení skúšok, ktoré ich čakajú predbežne v druhej polovici novembra, nastúpia do výkonu v uliciach Bratislavy.

Ide už o štvrtú triedu, ktorá začala vzdelávanie v našom vlastnom školiacom stredisku v Dúbravke. Do jeho otvorenia, v júni minulého roku, museli záujemcovia o prácu v našich radoch prejsť vzdelávaním v Nitre. Otvorením tohto strediska sme tak odbúrali jednu z najväčších prekážok, ktorá bránila k nástupu nových policajtiek a policajtov. Veríme, že sa noví kolegovia v práci pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy nájdu a bude ich napĺňať.

4._trieda_v_školiacom_stredisku_MsP_(Vlastné)Náčelník Miroslav Antal prišiel do školiaceho strediska privítať nových kolegov a popriať im v ich štúdiu veľa šťastia. Foto: Mestská polícia Bratislava

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.