Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vodič s dvoma promile za volantom v Dúbravke skončil v rukách našej hliadky (zásahy hliadok 29.8. - 4.9.2022)

VIDEO Facebook
Dátum: 07.09.2022
Autor: Mgr. Peter Borko
Vodič s dvoma promile za volantom v Dúbravke skončil v rukách našej hliadky (zásahy hliadok 29.8. - 4.9.2022)

Týždeň na prelome augusta a septembra priniesol v hlavnom meste opäť viacero verejných zhromaždení. Dohľad nad nimi vykonávala aj mestská polícia. Hliadky okrem toho riešili aj niekoľko zaujímavých prípadov. Podarilo sa nám chytiť opitého šoféra a dostať pod kontrolu agresora, ktorý vyčíňal v Lamači.

Hliadky mestskej polície sa v minulom týždni zaoberali 2 219 udalosťami, z ktorých väčšina sa týkala oblasti dopravy. Okrem priestupkov proti verejnému poriadku, ktoré boli po dopravných druhými najzastúpenejšími, sme riešili v nemalej miere prípady znečisťovania verejného priestranstva odpadom, nepovolené pouličné aktivity či porušenia zákona o ochrane nefajčiarov. Nechýbali tiež prípady nepovolenej konzumácie alkoholu na verejnosti, nepovolené exteriérové sedenia a aj nerešpektovanie stanovených prevádzkových hodín v podnikoch. Mestské policajtky a policajtov často zamestnávali aj porušenia súvisiace s neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk a zaoberali sa aj viacerými prípadmi neplnenia si povinností zo strany majiteľov psov.

20210721_132311-2_(Vlastné)Aj napriek tomu, že leto už pomaly končí, hliadky mestskej polície aj naďalej kontrolujú okolie prírodných jazier. Na Veľkom Draždiaku platí napríklad zákaz voľného pohybu psa a aj zákaz vstupu psa do jazera. Foto: Mestská polícia Bratislava

Na príslušné úrady sme nahlasovali 12 starých vozidiel5 poškodených dopravných značiek. Najpriestupkovejším miestom sa tentokrát stala Einsteinova ulica, kde sme zistili sme celkom 43 porušení.11 prípadoch mestskí policajti spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci,1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru1-krát aj so Slobodou zvierat. Nájdené osobné doklady nám odovzdalo 5 všímavých občanov.

Ďalší opitý vodič skončil v rukách polície

Policajti z Okresného veliteľstva Bratislava IV si počas hliadkovania neďaleko vlakovej stanice v Lamači všimli na ceste protiidúce vozidlo, ktoré ich zaujalo, už na prvý pohľad nekoordinovanou jazdou. Išlo navyše mimoriadne vysokou rýchlosťou. Ihneď sa preto vydali za ním. Vodič prechádzal prudko z jedného jazdného pruhu do druhého a svojou nebezpečnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Vzniklo podozrenie, že môže byť pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok. To, že úlohu v tomto prípade zohráva pravdepodobne alkohol, si policajti všimli aj po tom, čo auto zastavili a komunikovali s vodičom.

Navyše na striebornej Škode nebolo možné prehliadnuť značné poškodenie pravého spätného zrkadla, škrabance po celej dĺžke pravej strany vozidla, poškodený blatníkprasknutú pravú pneumatiku. Na miesto sme následne privolali kolegov zo štátnej polície, ktorí 50-ročnému vodičovi dychovou skúškou namerali približne 2 promile alkoholu v dychu. Prípad si prevzali na doriešenie.

Bezpečnostné opatrenia sa pri protestoch a zhromaždeniach zaobišli bez porušení verejného poriadku

V úvode týždňa sme v teréne dohliadali na verejný poriadok, zdravie a životy ľudí, počas verejných zhromaždení a pochodu pri príležitosti 78. výročia Slovenského národného povstania.

PB-2995_(Vlastné)Mestskí policajti robili sprievod účastníkom zhromaždenia počas pochodu ulicami Bratislavy. Foto: Mestská polícia Bratislava

O tri dni neskôr, 1. septembra, sa pri príležitosti Dňa Ústavy Slovenskej republiky na Bratislavskom hrade a v priestoroch Národnej rady Slovenskej republiky konal deň otvorených dverí. Na bezpečnosť dozerali v spolupráci s Policajným zborom aj hliadky mestskej polície.

V popoludňajších hodinách sa konali aj viaceré zhromaždenia priamo v centre mesta. Na Námestí SNP sme sa museli vysporiadať s nepovoleným zabratím verejného priestranstva stavbou pódia a na Hodžovom námestí s nepovolenou hudobnou produkciou. Podujatia inak prebiehali v pokojnom duchu.

ustava_4_(Vlastné)Policajtky Útvaru zásahovej jednotky a kynológie dohliadali na bezpečnosť návštevníkov dňa otvorených dverí. Foto: Mestská polícia Bratislava

Agresor ničil cudzí majetok a neštítil sa útočiť na ľudí aj policajtov

V nedeľu, krátko po polnoci, oslovil v Lamači dúbravskú hliadku znepokojený muž. Upozornil ju na bitku, ktorá sa mala odohrávať neďaleko, na Malokarpatskom námestí. Po príchode na miesto sa policajtom naskytol pohľad na polámané slnečníky pred jedným z tamojších podnikov. Ľudia, ktorí sa tam nachádzali zároveň uviedli, že približne 40-ročný muž, ktorý na námestí pred malou chvíľou vyčíňal, nielen poškodzoval cudzí majetok, ale zároveň napadol aj majiteľa prevádzky.

Hliadke sa ho vzápätí, na základe opisu svedkov, podarilo nájsť. Agresor však odmietol spolupracovať, neštítil sa nielen verbálne, ale aj fyzicky útočiť na policajtov a následne sa pokúsil o útek. Po krátkej naháňačke ho kolegovia dostihli na Studenohorskej ulici, kde sa púšťal do fyzickej potýčky s iným mužom. Ihneď zakročili a pomocou donucovacích prostriedkov, hmatov a chvatov, ho dostali pod kontrolu a obmedzili na osobnej slobode. Muž zároveň javil známky nadmerného požitia alkoholu. Odovzdali sme ho do rúk privolaných kolegov z Policajného zboru SR.

Našli sme muža v pátraní a pomohli zranenej cyklistke

V utorok popoludní si ružinovskí policajti pri čerpacej stanici na Bajkalskej ulici všimli muža, ktorý pôsobil dezorientovane. Pristavili sa pri ňom a následne cez operačné stredisko zistili, že po 76-ročnom seniorovi bolo vyhlásené pátranie ako po nezvestnej osobe. Nakoľko muž trpel zjavnými zdravotnými problémami, poskytli sme mu prvú pomoc a odovzdali ho do rúk privolaných zdravotníkov. Informovali sme o ňom zároveň i kolegov z Policajného zboru.

V ten istý deň, krátko po 18:00 hod., zas staromestská hliadka ratovala 45-ročnú ženu.na Mostovej ulici v Starom Meste spadla z bicykla tak nešťastne, že si zlomila nohu. Aj v tomto prípade sme k prípadu privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ženu previezla na ošetrenie do nemocnice.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.