Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spacifikovali sme agresora a pomáhali hasičom pri mohutnom požiari (zásahy hliadok 28.2. - 6.3.2022)

VIDEO Facebook
Dátum: 09.03.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Spacifikovali sme agresora a pomáhali hasičom pri mohutnom požiari  (zásahy hliadok 28.2. - 6.3.2022)

Do policajného zápisníka sme v minulom týždni poznačili viac ako 2000 udalostí. Zadržali sme agresívneho muža, ktorý zaútočil na zdravotníkov, asistovali sme hasičom pri víkendovom požiari a postarali sme sa aj o zatúlaného psa.

Oblasť dopravy bola znova tou, ktorá počas uplynulého týždňa dominovala. V značnej miere sme riešili aj priestupky proti občianskemu spolunažívaniu, porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách a nezaostávali ani prípady nepovolenej konzumácie alkoholu na verejnosti.

Niekoľkokrát sme sa stretli aj s nerešpektovaním povinností majiteľmi psov či ignorovaním ustanovení zákona o lesoch zo strany nezodpovedných vodičov. Vyšší bol aj počet priestupkov proti verejnému poriadku.

V uliciach hlavného mesta mestskí policajti našli 4 staré vozidlá, 10 nelegálnych skládok odpadu a 1 poškodenú dopravnú značku. Najviac porušení hliadky zistili na ulici Jána Stanislava v Karlovej Vsi, bolo ich celkom 42.

skládky_(2)Nelegálna skládka v piatom bratislavskom okrese. Foto: Mestská polícia Bratislava

V 10 prípadoch sme k rôznym udalostiam privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, 1-krát sme spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v 1 prípade aj s pracovníkmi Slobody zvierat.

Schovával sa za autom

V nedeľu popoludní spozorovala policajtka a policajt z environmentálnej hliadky mestskej polície na Hrušovskej ulici vo Vrakuni vystresovaného, približne 70-kilového, kaukazského ovčiaka. Ten sa skrýval za jedným z tam zaparkovaných áut. Členovia hliadky sa informovali u obyvateľov danej ulice, či nepatrí niekomu z nich, avšak nikto o ňom nič nevedel a ani ho v tejto lokalite nikdy nevideli.

Privolali sme preto na miesto Slobodu zvierat a do jej príchodu sme psíka strážili. Vzhľadom na to, že bol vystrašený a pod veľkým stresom, začal byť pri samotnom odchyte agresívny.

IMG-20220306-WA0011Pes sa len tak chytiť nenechal. Pracovníci Slobody zvierat však naňho napokon našli páky. Foto: Mestská polícia Bratislava

Pracovníkom Slobody zvierat sa ho však napokon podarilo, za našej asistencie, úspešne odchytiť a previezť ho do útulku na Polianky. Tam už následne zisťovali, či je pes začipovaný a či bude možné dopátrať sa k jeho majiteľom.

1646734996847Tulák bol umiesnený do útulku Slobody zvierat, kde následne pátrali po jeho majiteľovi. Foto: Mestská polícia Bratislava

Parkovací dom zachvátili plamene

Obyvateľov Ružinova v sobotu večer vystrašil dym valiaci sa z budovy na Drieňovej ulici. Jednalo sa o tamojší parkovací dom, ktorý zachvátili mohutné plamene. Na mieste zasahovali všetky bratislavské stanice spadajúce pod Hasičský a záchranný zbor, hasiči z Pezinka, zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách ako aj dobrovoľní hasiči z Bratislavy a jej okolia. Požiar vypukol krátko pred 19:30.

1646822448997Hasiči bojujúci s ničivým požiarom. Foto: Mestská polícia Bratislava

Hasiči nás požiadali o asistenciu, ktorú sme im okamžite poskytli. Mestskí policajti usmerňovali dopravu v blízkosti horiacej budovy a dohliadali na to, aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia ľudí, ktorí sa pohybovali v jej okolí. Hrozila totiž otrava splodinami unikajúcimi do ovzdušia. Zabezpečovali sme zároveň, aby presun hasičskej techniky k miestu požiaru prebiehal plynule, bez akýchkoľvek ťažkostí.

IMG-20220307-WA0005Policajtka dohliadajúca na verejný poriadok a bezpečnosť. Foto: Mestská polícia Bratislava

Veliteľka zmeny z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie, ktorá bola na mieste zásahu, musela ísť, vzhľadom na dlhodobý pohyb v zadymenom prostrední, na ošetrenie do nemocnice. Policajtka absolvovala terapiu kyslíkom a bola jej podaná infúzia.

Hliadky mestskej polície zotrvali v lokalite až do ďalšieho dňa. Dohliadali na verejný poriadok v okolí budovy, nakoľko sa tam ešte stále zhromažďovalo  množstvo zvedavcov.

275299264_2085223781638230_2173730814028925413_nHasenie objektu trvalo dlhé hodiny. Všetky záchranné zložky robili čo mohli. Foto: Mestská polícia Bratislava

Výcvik budúcich mestských policajtov je v plnom prúde

Nováčikovia z, v poradí, už tretieho kurzu odbornej spôsobilosti, ktorý sme otvorili vo februári tohto roka, sa v pondelok zúčastnili streleckej prípravy. Práca so zbraňou ako aj samotná streľba patria medzi schopnosti, ktoré si musí osvojiť každý náš študent.

PB-5281 Budúca mestská policajtka trénuje streľbu. Foto: Mestská polícia Bratislava

Budúcich mestských policajtov v najbližších týždňoch čaká aj taktický výcvik v budove či tréning zákrokov v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy. Praktické zručnosti sú totiž, okrem teoretických znalostí, ďalšou podstatnou súčasťou odborného výcviku.

Titulná foto: Biatec Gear

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.