Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mestskí policajti počas víkendu zasahovali pri dvoch ruvačkách (zásahy hliadok 6.9. - 12.9.2021)

VIDEO Facebook
Dátum: 16.09.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Mestskí policajti počas víkendu zasahovali pri dvoch ruvačkách (zásahy hliadok 6.9. - 12.9.2021)

Počas 36. týždňa mali mestskí policajti opäť plné ruky práce. Podieľali sa na zabezpečovaní víkendových podujatí, no zasahovali aj pri dvoch bitkách. K horiacej budove privolávali hasičov.

V uplynulom týždni mestskí policajti zaznamenali a riešili takmer 1800 udalostí. Nad ostatné skupiny priestupkov vyčnievali tie, ktoré boli spáchané na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Prípadov v súvislosti s neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk sme riešili celkom 18. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 13 ľuďom. Na popredné miesta štatistiky sa dostali aj nezodpovední fajčiari, ktorí nerešpektovali zákaz fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ale aj motoristi, ktorí parkovali svoje vozidlá na lesných pozemkoch, čo je taktiež zakázané. Ulica Odbojárov bola tou, na ktorej mestskí policajti zistili najviac priestupkov, bolo ich celkom 39. Uplynulý týždeň bol bohatý aj na spolupráce, až v 7 prípadoch mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 2-krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 5-krát to bola spolupráca s pracovníkmi Slobody zvierat.

Požiar budovy dostali hasiči rýchlo pod kontrolu

V utorok vo večerných hodinách po telefonáte oznamovateľky na linku 159 čakala hliadku mestskej polície silne zadymená ulica Podjavorinskej v Starom Meste. Požiar vznikol v roky opustenej nemocnici a po rýchlej kontrole a výpovedi svedka udalosti, zasahujúce policajtky okamžite privolali posádku hasičov. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru požiar uhasili a skontrolovali budovu bývalej nemocnice. Policajtky z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie zatiaľ zabezpečovali poriadok v okolí objektu.

požiar_na_ul._Podjavorinskej_1 Spolupráca s hasičmi pri zásahu na ulici Podjavorinskej. Foto: Mestská polícia Bratislava

Agresora v centre mesta spacifikovali

Počas víkendu bolo v uliciach Starého Mesta rušno. V sobotu nadránom sa policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie zaoberali prípadom muža, ktorý sa na Hlavnom námestí správal agresívne, pričom napádal okoloidúce osoby. Javil zároveň známky požitia alkoholu a návykových látok. Vzhľadom na to, že dotyčný útočil aj na zasahujúcu hliadku a nedal si dohovoriť, bolo na jeho spacifikovanie potrebné použiť hmaty a chvaty. Napokon bol odovzdaný do rúk zdravotníkov. Mestskí policajti im pri jeho prevoze poskytovali potrebnú asistenciu, bol totiž aj naďalej ťažko zvládnuteľný a nespolupracoval.

Bitkár už je v rukách polície

V noci zo soboty na nedeľu príslušníci mestskej polície riešili aj ďalšie prípady výtržností. Boli to dve ruvačky, jedna sa odohrávala na Ventúrskej ulici, išlo o bitku viacerých osôb – mužov, ktorí neboli občanmi Slovenska. K ďalšej bitke došlo na Kollárovom námestí, v nedeľu ráno. Jej hlavným aktérom bol 21-ročný muž. Ten zaútočil na jedného zo skupiny mladíkov, ktorí sa tam nahádzali. Kolegovia z Okresného veliteľstva Bratislava I útočníka okamžite obmedzili na osobnej slobode a odovzdali na doriešenie štátnym policajtom.

PB-6585 Mestskí policajti v nedeľu nadránom zadržali útočníka na Kollárovom námestí. Foto: Mestská polícia Bratislava

Deti sme učili základným pravidlám cestnej premávky

V sobotu boli mestskí policajti prítomní na dvoch väčších podujatiach. Jedným bola dopravno-bezpečnostná súťaž pre rodiny s deťmi, ÚAMK Bratislava Tour. Cieľom súťaže je prevencia dopravnej nehodovosti s dôrazom na školopovinné deti. Program pozostáva z automobilovej orientačnej jazdy v uliciach Bratislavy, jazdy zručnosti, školy šmyku, ukážok poskytovania prvej pomoci ako aj dopravnej výchovy. A práve detské dopravné ihrisko bolo pod taktovkou mestskej polície. Policajti deti učili základným pravidlám, ktoré musia ako účastníci cestnej premávky ovládať a aj riadne dodržiavať. Ružinovská hliadka bola zároveň prítomná na jednom z kontrolných bodov, ktorým museli účastníci orientačnej jazdy po Bratislave prejsť, aby sa mohli dostať do cieľa. Na 10. ročníku súťaže sa zúčastnilo 27 posádok, ktoré súťažili v štyroch kategóriách (otec a dieťa; mama a dieťa; otec, mama a dieťa a zdravotne ťažko postihnuté osoby).

IMG_20210916_144118_1 Najmenší účastníci podujatia sa na kolobežkách vyšantili. Foto: Mestská polícia Bratislava

Veľká jazda pod našou taktovkou

Príslušníci mestskej polície sa zapojili aj do dobročinného podujatia Na kolesách proti rakovine, ktoré sa tentokrát uskutočnilo v Petržalke. Cyklisti, kolobežkári, korčuliari, ale napríklad aj skateboardisti sa stretli v sobotu na Námestí republiky, kde na nich čakal bohatý program. Jeho súčasťou bola aj tzv. Veľká jazda, počas ktorej petržalskí policajti sprevádzali  účastníkov akcie ulicami mestskej časti a po obľúbenej hrádzi Dunaja. Nejednalo sa o žiadne preteky, ale o pohodovú, oddychovú jazdu. My sme dohliadali predovšetkým na bezpečnosť zúčastnených, ako aj na to, aby boli cesty prejazdné a aby všetko prebiehalo tak ako má, bez akýchkoľvek problémov. Výťažky z tohto charitatívneho podujatia poputujú na financovanie dôležitých zdravotníckych prístrojov.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.