Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 3. októbra do 9. októbra 2005

Neznámy pojem čistota a poriadok?

Týždeň čo týždeň hliadky mestskej polície zisťujú desiatky porušení všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa dodržiavania čistoty a poriadku. Že tieto dva pojmy sú zdá sa ľahostajné niektorým z nás svedčí aj 165 priestupkov, ktoré počas uplynulého týždňa pribudli do štatistiky bratislavskej mestskej polície. Celkom ale v priebehu týždňa mestskí policajti riešili 1773 prípadov.

V 136 prípadoch preverovali informácie poukazujúce na páchanie možnej trestnej činnosti, či priestupkov. Tieto sa po overení priamo na mieste ukázali neopodstatnenými. Opodstatnenými bolo ale 634 previnení motoristov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 73 priestupkov proti verejnému poriadku. Hliadky zároveň zistili 5 porušení zo strany vodičov taxislužieb, 71 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest, či 51 priestupkov týkajúcich sa dodržiavania všeobecne platných nariadení  podmienok chovu domácich zvierat. Na poriadok okolo kontajnerových stojísk zabudlo 36 správcov a majiteľov domov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku obchádzalo 18 tiežtrhovníkov. Trávnaté plochy si za parkoviská zamenilo 112 motoristov.

V zóne s obmedzeným státím zistili jednotlivé hliadky mestskej polície 117 porušení, v pešej zóne zaznamenali 59 prípadov. Na nedodržanie záverečných hodín upozorňovali majiteľov reštauračných a zábavných zariadení päťkrát, problém s konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách vôbec nemalo 166 konzumentov piva a lacného vína. Objavili sa aj prípady poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb na verejných priestranstvách a to osemkrát, ako aj obťažovania okoloidúcich žobrákmi – 33 krát.

Na nedostatok práce si vonkoncom nemohli sťažovať ani pracovníci odťahovacej služby. Tí odtiahli 215 vozidiel a o demontáž blokovacieho zariadenia hliadky požiadalo 315 motoristov. Najviac priestupkov v priebehu týždňa a to 60 sa stalo na Námestí SNP.

Pätica sprejerov už domaľovala

Chladnú októbrovú noc  pätica mladých Bratislavčanov vo veku 15 až 18 rokov rozhodne nemienila tráviť doma. Vyrazili preto do sídlištných ulíc Karlovej Vsi. Po „Karlovke“ sa však len tak bezcieľne potulovať nechceli. Spreje, ktoré mali pri sebe hovorili totiž jasnou rečou. Už len nájsť vhodné miesto, kde by mohli ich obsah vystriekať. A najvhodnejšia sa im zdala  fasáda a brána paneláku na Hlaváčikovej ulici. Nezaváhali ani chvíľu a pustili sa do jej zlepšovania. Na stenách a bráne domu pribudli razom nové obrazy, no to grafiťáci ešte netušili, že o ich vystrájaní vie už aj mestská polícia. Jej hliadka zasiahla a mládencov zadržala krátko po dokončení jedného z nápisov. Tí boli zásahom mestských policajtov nemilo prekvapení a ďalšie prekvapenie ich čakalo na policajnom oddelení. Za svoju záľubu si totiž vyslúžili obvinenie zo spáchania trestného činu a zákon v takýchto prípadoch hovorí o možnej strate slobody až na tri roky.

„Ratovali“ cestujúceho

Na stanovišti číslo 1 autobusovej stanice Mlynské Nivy náhla nevoľnosť donútila staršieho muža využiť k odpočinku jednu z lavičiek. Pohotoví cestujúci na neznámeho okamžite upozornili hliadku mestskej polície. Tá zistila, že mužovi zlyhávajú životne dôležité funkcie. Požiadali preto o pomoc dispečing rýchlej zdravotníckej pomoci. Do príchodu záchranárov členovia hliadky muža oživovali a ostatní ľudia sa len prizerali. Personál sanitky neznámeho muža po príchode okamžite napojil na prístroje a s húkajúcou sirénou vyrazili do najbližšej nemocnice.

Totálne sfetovaná

Skupinka mladých ľudí mala v sobotu popoludní náramnú zábavu z pozerania sa na  v kŕčoch zmietajúce sa mladé dievča v Sade Janka Kráľa. Ukázalo sa, že dievča bolo pod vplyvom drog a navyše aj pod vplyvom alkoholu. Našťastie bez povšimnutia táto situácia nezostala zo strany návštevníkov sadu a tí informovali o situácii mestskú políciu. Po preverení oznamu jednou z hliadok priamo na mieste sa táto spojila s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí neznámu dievčinu prosiac o pomoc v maďarčine previezli na ošetrenie do nemocnice.

 

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.