Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 12. septembra do 18. septembra 2005

Nepoučiteľní psíčkari

Že majitelia psíkov často zabúdajú pri venčení  na povinnosti, ktoré ich na ulici čakajú po tom, čo ich miláčik vyprázdni obsah svojho žalúdka hovoria aj prípady, ktoré sa každým dňom dostávajú do štatistiky mestskej polície. V minulom týždni psie výkaly zabudlo z trávnikov odstrániť 84 psíčkarov a tých prirodzene neminuli ani blokové pokuty za porušenie platných všeobecne záväzných nariadení.

Aj toto číslo sa dostalo do celotýždňovej štatistiky mestskej polície, pričom za uplynulý týždeň hliadky MsP preverovali v hlavnom meste 1708 udalostí. V 143 prípadoch oznámenia o páchaní priestupkov, prípadne skutočnosti poukazujúce na páchanie možnej trestnej činnosti sa ale ukázali neopodstatnenými. Opodstatnených bolo ale 514 priestupkov idúcich na vrub nedisciplinovaných vodičov porušovaním príslušných pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 140 prípadov parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách. V troch prípadoch hliadky riešili aj neoprávnené obsadenie vyhradených parkovacích miest pre zdravotne postihnutých vodičov, ako aj 127 priestupkov parkovania na vyhradených parkovacích miestach. 88 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia verejného poriadku, 176 sa týkalo čistoty a poriadku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk vôbec neprekážal niektorým majiteľom a správcom domov a týchto museli na tento fakt hliadky upozorniť 21 krát. 13 krát sa k slovu dostali pokuty aj pre nerešpektovanie zásad ambulantného predaja.

V zóne s obmedzeným státím sa stalo v priebehu týždňa 104 priestupkov a v pešej zóne 22. V jednom prípade hliadka MsP riešila aj nedodržania stanovených záverečných hodín v reštauračnom zariadení. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si bez rozpakov doprialo 138 pivárov, žobráci svojím správaním obťažovali okoloidúcich 41 krát.

Parkovanie na zakázaných miestach sa značne predražilo pre 162 motoristov. Tým totiž odtiahli ich nesprávne zaparkované vozidlá. Blokovacie zariadenia na motorových vozidlách sa v priebehu týždňa objavili 298 krát. Naviac priestupkov riešili hliadky MsP opäť na Námestí SNP a to 84.

Len si tak „schrúpla“

Jeden z telefonátov nasmeroval hliadku mestskej polície na Sibírsku ulicu. Na lavičke tu mala ležať neznáma osoba bez akýchkoľvek známok života. Hliadka zistila, že v tomto prípade to bola staršia žena bez strechy nad hlavou. Tá na lavičke trávila nekonečne dlhú noc a nakoľko je bola zima, prikryla sa starou dekou. „Spachtošku“ prirodzene hliadka zobudila, neporiadok ktorý po sebe zanechala musela však upratať a potom sa pobrala do bratislavských ulíc.

Pútač silu zurvalca nevydržal

Jeden z reklamných pútačov na Námestí SNP neďaleko V-klubu prekážal 21-ročnému Bratislavčanovi. Ten si s ním v raných hodinách hravo poradil a značne ho poškodil. Smolu mal ale v tom, že jeho konanie neušlo pozornosti mestským policajtom. Tí ho zadržali pred jedným z bufetov na Kamennom námestí a dopravili na najbližšie policajné oddelenie. Tam musel páchateľ policajtom vysvetľovať pohnútky svojho konania.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.