Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2009

Dátum: 26.10.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 19. októbra do 25. októbra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2265 udalostí. Medzi nimi bolo aj 224 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov počas týždňa zistili hliadky MsP v hlavnom meste 1517. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 26 porušení a na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 21 krát.

Do štatistiky mestskej polície opäť prispeli aj nezodpovední majitelia psov, ktorí nerešpektovali všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat a to 35 krát. Bez platného povolenia svoje výroby predávalo 23 predávajúcich a na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 56 vodičov.

Značná časť priestupkov súvisela opäť s porušovaním všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku – 179 zistení, ako aj požívaním alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 54 priestupkov. Na miestne úrady bolo nahlásených 15 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov a nemalou mierou do zásahov hliadok mestskej polície prispeli aj fajčiari, ktorí v rozpore so zákonom na ochranu nefajčiarov fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy – 46 prípadov.

Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 7 krát a stanovené záverečné nestihli dodržať zodpovední prevádzkari 8 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 61. Blokovacie zariadenie si na kolesách svojich vozidiel našlo 678 motoristov a v areáloch odťahovacích služieb skončilo po odtiahnutí 162 vozidiel.

Voľný čas trávil ničením lavičiek

Vo štvrtok popoludní pravdepodobne nevedel ako naložiť s voľným časom 11-ročný chlapec. Ten sa na Ľudovom námestí pustil do ničenia lavičiek. Jeho správanie neuniklo pozornosti jednej z hliadok mestskej polície. Z vyčíňania syna istotne radosť nemali ani jeho rodičia a tí budú musieť škodu, ktorú ich syn spôsobil na zničených lavičkách nahradiť.

Nalomený stĺp ohrozoval deti

Na detskom ihrisku na Martinčekovej ulici v nedeľu krátko pred sedemnástou hodinou zasahovali bratislavskí hasiči. Tých do týchto miest zavolala hliadka mestskej polície. Hrajúce sa deti na ihrisku totiž ohrozoval nalomený stĺp, ktorého časť bola už značne skorodovaná. Prekážku z ihriska hasiči bezpečne odstránili.

 

       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.10.2009 / 27.10.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.