Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2013

Dátum: 04.11.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2013

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 28.októbra do 3. novembra 2013 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1580 udalostí. Medzi nimi bolo aj 214 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1081. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k zatúlaným zvieratám 5 krát privolávali pracovníkov Slobody zvierat.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície osem priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 11 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 80 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát. Pravidlá trhového poriadku a ambulantného predaja porušilo 5 predajcov. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 37 priestupkov týkajúcich sa parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách. Na príslušné úrady bolo zároveň nahlásených 16 starých vozidiel, ako aj 11 prípadov poškodenia dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 37 krát.

Štatistika mestskej polície zároveň hovorí, že najviac priestupkov počas týždňa sa stalo na Botanickej ulici a to 43. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené v 563 prípadoch a 112 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

K dvom požiarom mestskí policajti privolávali hasičov

Krotiť nebezpečné červené jazyky privolávali hasičov mestskí policajti počas týždňa v dvoch prípadoch. V piatok po polnoci  spozorovala jedna z hliadok požiar pneumatík na autocvičisku pri Starohájskej ulici. Plamene v tomto prípade ohrozovali aj vedľa rastúce stromy, no hasiči po príchode na miesto požiaru si s nimi v priebehu krátkej chvíle poradili. Podobne to bolo aj v prípade ďalšieho požiaru v utorok popoludní v podchode na Dolnozemskej ulici. Podpaľač, či podpaľači zostávajú v týchto prípadoch neznámi.

Kontajner ľahol popolom

V noci zo stredy na štvrtok niekto neznámy sa na ulici Ivana Horvátha v Ružinove zabával tak, že zapálil odpadkový plastový kôš. Ten zhorel do tla a celá zostala len jeho kovová konštrukcia  na ktorej bol  plastový kôš umiestnený.

Hluchonemý muž vystrašil ženu

Od obyvateľky jedného domu na Miletičovej ulici dostali mestskí policajti v utorok hodinu pred polnocou informáciu, že pred vchodom do domu stojí opitý muž a oznamovateľka sa pochopiteľne bojí vstúpiť do domu kde býva. Hliadka tento oznam preverila a z údajného opilca táto pani strach naozaj nemusela mať. Bol to hluchonemý pán, ktorý stál na zastávke MHD a čakal na svoj neskorý nočný spoj.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.11.2013 / 5.11.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.