Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2015

Dátum: 24.11.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 16. novembra do 22. novembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1428 udalostí. Medzi nimi bolo aj 232 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 915. K ľuďom so zdravotnými problémami hliadky mestskej polície 8 krát  privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili štyri priestupky a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 8 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 110 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 30 krát. Tri priestupky sa týkali porušení pravidiel ambulantného predaja a trhového poriadku a taktiež tri priestupky užívania verejného priestranstva bez povolenia.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 34 porušení týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, šesť prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov a štyri prípady poškodenia dopravných značiek.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 13 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 35 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 529 krát a 109 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov v priebehu týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí Eugena Suchoňa a to 22.

Neznámi útočníci napadli nič netušiaceho muža

Vo štvrtok večer mestskí policajti privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci do Karlovej Vsi na Majerníkovu ulicu. Pomoc tu potreboval 58-ročný muž. Toho na zastávke MHD napadli neznámi útočníci a do očí mu nastriekali  pravdepodobne slzotvorný plyn. Záchranári napadnutého muža po príchode následne ošetrili priamo na mieste.

Muž so zdravotnými problémami skončil v nemocnici

V ten istý deň o niekoľko hodín skôr po telefonáte z mestskej polície pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci smerovali aj do centra mesta na Primaciálne námestie. Ich zásah si vyžiadali náhle zdravotné problémy 29-ročného Bratislavčana. Po prvotnom ošetrení priamo na mieste záchranári pacienta previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Nákupný vozík v strede cesty

Nákupné vozíky slúžia zväčša na premiestnenie nákupov z veľkých predajní do motorových vozidiel a každý poriadny nakupujúci po vyložení nákupu ich odloží na určené miesta. Jeden z vozíkov však skončil rovno v jazdnom pruhu frekventovanej Harmincovej a Lamačskej ulice v utorok ráno. Motoristi ho veselo obchádzali a nikomu nenapadlo dať ho z cesty preč. Postarala sa to až hliadka mestskej polície. Tá nákupný vozík naložila do služobného vozidla a odviezla k neďalekému nákupnému centru.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 25.11.2015 / 25.11.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.