Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kalamitné sneženie skomplikovalo dopravu, pokutovali sme aj lezca na Michalskej bráne (zásahy hliadok 6. - 12. decembra)

VIDEO Facebook
Dátum: 15.12.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Kalamitné sneženie skomplikovalo dopravu, pokutovali sme aj lezca na Michalskej bráne  (zásahy hliadok 6. - 12. decembra)

Minulý týždeň so sebou priniesol výdatné sneženie. Mestskí policajti dbali na bezpečnosť a plynulosť cestsnej premávky, pomáhali ľuďom v núdzi a k viacerým prípadom privolávali bratislavských hasičov. Riešili aj jednu kuriozitu. 

Celkový počet udalostí, ktoré sme v minulom týždni zaznamenali, sa vyšplhal k číslu 1583. Priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky boli tými najpočetnejšími, riešili sme ich 739. Hneď po nich, patrili medzi najčastejšie riešené porušenia skutky na úseku verejného poriadku, ale aj v oblasti čistoty a poriadku na verejných priestranstvách.

V pomerne značnej miere hliadky mestskej polície riešili aj priestupky súvisiace s nerešpektovaním ustanovení zákona o lesoch, fajčením na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, rušením nočného kľudu ale aj realizáciou stavebných prác mimo vyhradeného času.

V uliciach mesta sme našli dve staré vozidlá a tri nelegálne skládky odpadu. Tie mestskí policajti spolu s troma prípadmi poškodenia dopravného značenia nahlasovali príslušným úradom. Najpriestupkovejším miestom sa tentokrát stala Majerníkova ulica, zistili sme tam 37 porušení. Až k jedenástim prípadom sme privolávali rýchlu zdravotnú pomoc a šesťkrát si rôzne udalosti vyžadovali prítomnosť hasičov.

Zima so sebou prináša aj takéto prípady

Vo štvrtok v hlavnom meste výdatne nasnežilo. Hliadky mestskej polície kontrolovali viaceré kritické lokality, kde zabezpečovovali plynulosť cestnej premávky a prejazdnosť pre odhŕňacie vozidlá. 

264889865_2021207138039895_8765813581973224274_n_(Vlastné)Situácia na Kolibe a Kramároch bola najkritickejšia. Foto: Mestská polícia Bratislava

V zimnom období často prijímame oznamy o podchladených ľuďoch, ktorí potrebujú urýchlene pomoc. Takýto prípad riešili vo štvrtok mestskí policajti z Okresného veliteľstva Bratislava V. Pomoc poskytovali premrznutému mužovi, ktorý sedel na zemi a nedokázal sa pohnúť z miesta. O muža sme sa postarali, privolali záchranárov, ktorí ho ošetrili a previezli do nemocnice.

prípad_podchladeného_muža_(Vlastné)_1Zásah mestskej polície v súčinnosti s posádkou rýchlej zdravotnej pomoci na Strečnianskej ulici. Foto: Mestská polícia Bratislava

Všímajte si počas mrazivých dní svoje okolie viac. Ak spozorujete človeka, ktorý evidentne potrebuje pomoc, neváhajte vytočiť číslo 159 a privolať našu hliadku, môže byť totiž v ohrození života.

Nápor snehu nevydržalo viacero stromov

Štvrtkové husté sneženie komplikovalo nielen dopravu. Na Kulíškovej a Poľnohospodárskej ulici zlomené konáre stromov dopadli priamo na pod nimi zaparkované vozidlá. Na ďalších miestach, napríklad na Cyprichovej a Bezručovej ulici, ako aj na obratisku Antolská popadali na vozovku a chodník. Niektoré síce nespadli, no zostali nebezpečne nalomené či zakliesnené medzi ostatnými konármi a bolo otázkou času, kedy sa zrútia na zem. Na Kukučínovej ulici zas nebezpečne naklonený strom ohrozoval autá odstavené pod ním. Okamžite sme preto, prostredníctvom operačného strediska, kontaktovali majiteľov vozidiel, aby si ich preparkovali. K samotnému vyvráteniu stromu došlo napríklad v parku na Niťovej ulici. K udalostiam sme privolávali bratislavských hasičov, ktorí sa postarali o bezpečné orezanie poškodených stromov.

IMG_20211210_101706_283_(Vlastné) Mestský policajt odstraňuje z cesty nebezpečné konáre skryté pod snehom. Foto: Mestská polícia Bratislava

Kuriózny prípad z Michalskej brány

V stredu popoludní, krátko pred 15:00, nás ľudia prechádzajúci Michalskou bránou v Starom Meste upozornili na muža s maskou na tvári, ktorý neistený vyliezol po konštrukcii lešenia na Michalskú bránu, odkiaľ si natáčal videá. Ihneď na miesto vyrazili policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie, ktorí adrenalínového nadšenca vyzvali, aby zliezol, čo aj po chvíli urobil. Mladíka za priestupok proti verejnému poriadku riešili uložením blokovej pokuty vo výške 30 eur.

Únik plynu sa nepotvrdil

V utorok večer sme prijali viacero oznamov o plyne, ktorý cítili ľudia v niekoľkých mestských častiach. Upozornili sme preto ihneď na tento stav Hasičský a záchranný zbor, štátnu políciu ako aj plynárov. Hliadky mestskej polície zároveň situáciu neustále monitorovali priamo v teréne. Neskôr sme obdržali informáciu, že poruchu nezaznamenali plynárne a ani bratislavská rafinéria. Odporúčania hasičov zneli jasne, nevetrať a zotrvať vo svojich príbytkoch. Plynári v spolupráci s hasičmi premeriavali koncentráciu plynu vo všetkých hlásených lokalitách avšak únik plynu nenamerali ani na jednom z týchto miest. Telefonáty na núdzovú linku 159, ohľadom podozrenia z únik plynu, po 22:00 postupne utíchali.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.