Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Posilňujeme prítomnosť mestských policajtov v Rači

MAPA
Dátum: 22.11.2021
Autor: Mgr. Peter Borko
Posilňujeme prítomnosť mestských policajtov v Rači

Račania budú mať od decembra bližšie k mestskej polícii. Otvárame vysunuté pracovisko v Nemeckom kultúrnom dome.

Mestská polícia Bratislava sa neustále snaží posilniť prítomnosť policajtov v uliciach hlavného mesta a byť bližšie k jeho obyvateľkám a obyvateľom. V súčasnosti mestskí policajti pôsobia na piatich okresných veliteľstvách a na Útvare zásahovej jednotky a kynológie s celomestským pôsobením. Rastúci počet mestských policajtov umožní ich umiestnenie aj v ďalších lokalitách. Prvým takýmto miestom je mestská časť Rača. V lete 2022 by sme sa mali nasťahovať aj do stanice na Stavbárskej ulici vo Vrakuni.

Náčelník mestskej polície Miroslav Antal a starosta Rače Michal Drotován podpísali zmluvu o prenájme priestoru v Nemeckom kultúrnom dome. Miestne zastupiteľstvo im miestnosť na treťom poschodí Nemeckého kultúrneho domu prenajalo za symbolické jedno euro za rok.

Volajte, píšte, navštívte nás

Na vysunutom pracovisku budú pôsobiť dvaja okrskári,  vyčlenení práve pre potreby tejto mestskej časti. Počas úradných hodín ich bude dopĺňať preventistka a priestupkár. Umožní nám to dôvernejšie poznať situáciu v mestskej časti, hľadať efektívnejšie riešenia problémov a najmä pôsobiť preventívne. Nápomocní budú pri riešení bežných udalostí, ale aj pri veľkých podujatiach akými bývajú vinobrania alebo hody. Od decembra nájdu obyvateľky a obyvatelia Rače mestských policajtov v Nemeckom kultúrnom dobe vždy v utorok od 15:00 do 17:00 a vo štvrtok od 12:30 do 14:30. Úradné hodiny budú v budúcnosti reflektovať potreby Rače a kapacitné možnosti mestskej polície.

Samozrejme, mestská polícia vykonáva hliadkovú činnosť v Rači neustále a bude aj naďalej. Kedykoľvek je možné privolať hliadku prostredníctvom núdzovej linky 159 alebo nahlásiť neakútny podnet cez web stránku msp.bratislava.sk alebo prostrednístvom mobilnej aplikácie dostupnej pre Android a iOS. Mestská polícia preveruje všetky podnety od občanov.

Nemecký kultúrny dom

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.