Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2014

Dátum: 22.10.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. októbra do 19. októbra 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1471 udalostí. Medzi nimi bolo aj 193 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 908. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 17 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 97 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v troch prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo šesť predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 29 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 42 motoristov. Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že v pešej zóne sa stalo 15 priestupkov a napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 63 ľudí. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili mestskí policajti 12 krát a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 47 krát.

Najpriestupkovejším miestom sa počas týždňa stala ulica Pod záhradami, kde mestskí policajti riešili 49 rôznych porušení. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 506 krát a 131 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Spoločensky unavený muž si pospal na školskom dvore

V nedeľu popoludní privolali občania mestských policajtov do areálu školy na Hálovej ulici. Na školskom dvore tu totiž sladko spal istý spoločensky unavený muž. Toho hliadka mestskej polície zo spánku prebudila a po tomto sa pobral spáč dospať nedeľňajšie popoludnie radšej domov.

Muža v pátraní napokon našli na Štrkovci

Vo štvrtok predpoludním kontrolovala jedna z hliadok mestskej polície päticu mužov konzumujúcich alkoholické nápoje v parčíku na Herlianskej ulici. V tejto skupinke však bol aj 45-ročný muž bývajúci v Moldave nad Bodvou. Pre neho zdá sa to bola na čas posledná alkoholická konzumácia. Pri preverovaní sa totiž ukázalo, že po ňom už dávnejšie vyhlásili policajné pátranie. Nedalo sa nič robiť a tento muž následne putoval na príslušné policajné oddelenie.

Ovečky si napokon zobral ich chovateľ

V utorok ráno preverovala jedna z hliadok mestskej polície oznam týkajúci sa voľne pasúcich sa oviec neďaleko Bratskej ulice v blízkosti diaľnice. Ovečky však boli uviazané a na cestu sa nemohli dostať. Tie patria chovateľovi pôsobiacemu na Kapitulských poliach a ten si ich zakrátko previezol späť do svojho ovčína.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.10.2014 / 22.10.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.