Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2014

Dátum: 26.08.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 18. augusta do 24. augusta 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1672 udalostí. Medzi nimi bolo aj 247 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 939. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, v troch prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v štyroch prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 162 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 26 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 18 krát. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 15 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 88 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi hliadky mestskej polície riešili 25 krát.

V priebehu týždňa zistili hliadky mestskej polície aj štyri prípady poškodenia dopravných značiek, ako aj desať priestupkov týkajúcich sa nepovolených pouličných aktivít. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 45 krát.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície za sledovaný týždeň prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Čulenovej ulici a to 61. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 496 krát a 131 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Prepadnutý chodník aj cesta

V utorok neskoro večer nechýbalo veľa a motoristi jazdiaci po Stromovej ulici na Kramároch si mohli poriadne zničiť svoje vozidlá ak by si nevšimli veľkú jamu na vozovke. Hliadka mestskej polície nebezpečné miesto ohradila bezpečnostnou páskou a o vzniknutej situácii okamžite informovala príslušného správcu komunikácie. Do jamy mohli spadnúť aj chodci prechádzajúci sa po chodníku v parčíku na Račianskom mýte o deň neskôr. Aj v tomto prípade bolo miesto označené bezpečnostnou páskou a bol vyrozumený príslušný správca.

Spadnutý strom na Zrínskeho ulici

Bratislavských hasičov privolávali mestskí policajti v nedeľu predpoludním na Zrínskeho ulicu v Starom Meste. Dôvodom ich výjazdu bol spadnutý strom na vozovku. Tento privolaná hasičská jednotka spílila a z vozovky odstránila.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.8.2014 / 26.8.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.