Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2020

Dátum: 30.11.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2020

Dozviete sa o prípadoch, v ktorých ukázalo svoju silu chladné počasie.

V týždni od 23. novembra do 29. novembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1445 udalostí. Medzi nimi bolo aj 299 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 975. Mestská polícia v 9 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR a v 2 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 9 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 6 priestupkov proti verejnému poriadku. V 5 prípadoch mestskí policajti zistili neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk.  Až 78 prípadov zaznamenali v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Porušenia zákona na ochranu nefajčiarov zaznamenali u 5 ľudí a 1 prípad požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Za nepovolený ambulantný predaj riešili 2 ľudí, za nepovolenú pouličnú aktivitu 1 priestupcu. 1 majiteľ psa porušil podmienky držania psov.  

Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 10 vrakov motorových vozidiel.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 565 prípadoch a  30 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Čmelíkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 80 prípadov.

Požiar rekreačnej chaty v Devíne dostali pod kontrolu

V mestskej časti Bratislava Devín na Kremeľskej ulici v sobotu v noci horela rekreačná chatka. Do boja s plameňmi sa pustili príslušníci Hasičského a záchranného zboru SR a príslušníci MsP boli na mieste nápomocní tiež. Odpoveď na to, čo bolo príčinou tohto požiaru, dajú až znalci.

Chladné počasie ukazuje svoju silu

K zvyšujúcemu sa počtu prípadov, ktoré si vyžadujú prítomnosť zdravotníckej posádky, prispieva v tomto období vo veľkej miere aj počasie. Zima sa blíži, teploty v nočných hodinách sa už dostávajú pod nulu. Prvý prípad, kedy bolo potrebné privolať pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci riešili mestskí policajti hneď úvodom týždňa, v pondelok, na Záhrebskej ulici v Starom Meste. Na tomto mieste v parčíku totiž ležal cca 60 ročný muž, ktorý vykazoval známky podchladenia. Nebol to však jediný prípad, kedy sa chladné, priam až mrazivé, počasie podpísalo na zdraví človeka. Obdobnú situáciu policajti riešili aj vo štvrtok v Dúbravke, kde spozorovali a následne sa postarali o ďalšiu podchladenú osobu. Obaja zranení boli, samozrejme, prevezení na ošetrenie do najbližších nemocníc.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.12.2020 / 1.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.