Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Petardy, provokatéri a prekážky. Takto vyzerá výcvik poriadkových psov

GALÉRIA
Dátum: 26.11.2021
Autor: Mgr. Peter Borko
Petardy, provokatéri a prekážky. Takto vyzerá výcvik poriadkových psov

Psovodi z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie absolvovali počas tohto týždňa jednodenné sústredenie spolu s kolegami z Trnavy a Dunajskej Stredy.

Mnoho povolaní si vyžaduje neustále vzdelávanie a prispôsobovanie sa dobe, v ktorej žijeme. Medzi ne rozhodne rátame aj kynológiu. Aj preto naši kolegovia zorganizovali sústredenie, na ktorom si vymieňali informácie a skúsenosti z výcviku poriadkových psov s kolegami z Trnavy a Dunajskej Stredy. Prizvali si aj figuranta z Maďarska, ktorý priniesol vedomosti od našich južných susedov.

PB-9161Výcvik služobných poriadkových psov. Foto: Mestská polícia Bratislava

Trénovali šteniatka a aj skúsené psy

“Cieľom tréningu bolo zdokonaliť prácu služobného psa. Sústredili sme sa na prácu s náhubkom, pod ktorú spadá takzvané vytĺkanie a blokovanie osoby, ale aj na upevnenie zákusov pri zadržaní páchateľa,” vysvetľuje mestský policajt Peter Bella.

PB-8993Svoje schopnosti ukázala aj trnavská mestská policajtka so svojim poriadkovým psom. Foto: Mestská polícia Bratislava

Naše poriadkové psy to naozaj nemali ľahké. Kynológovia sa im snažili pripraviť prostredie s čo najviac rušivými prvkami, aby im priblížili prácu v skutočnom prostredí. Na výcvikovej lúke sa tak neozýval len ľudský krik, štekanie ich štvornohých kolegov, ale aj výbuchy petárd.

Mladé psy si potrénovali základy poslušnosti, obranné práce, rozvíjali svoje schopnosti a naberali sebavedomie.

PB-9375Dobrú partiu v Bratislave obohatili kolegovia z Trnavy a Dunajskej Stredy. Foto: Mestská polícia Bratislava

Aj týmto sa chceme poďakovať kolegom z Trnavy a Dunajskej Stredy a figurantovi Peti Kolerics z Maďarska, za ich skúsenosti a prínos k výcviku psov, ktorý dozerajú na poriadok v hlavnom meste.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.