Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 6. septembra do 12. septembra 2004

„Zapapučované“ Felície

Počas minulého týždňa hliadky MsP zistili a riešili v Bratislave 1838 priestupkov. Najviac z nich sa stalo na Račianskej ulici – 88, ale aj Páričkovej ulici 36. Skladba minulotýždňových priestupkov ďalej prezrádza, že 805 prípadov tvorili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 142 priestupkov majú na svedomí vodiči, ktorí svoje vozidlá zaparkovali bez patričného povolenia na vyhradených parkovacích miestach. Hliadky v priebehu týždňa riešili aj 108 priestupkov smerujúcich do oblasti verejného poriadku, 124 týkajúcich sa čistoty a poriadku, ako aj 34 priestupkov nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 42 priestupkov. Ťažkú hlavu s dodržiavaním záverečných hodín si nerobili v 17 reštauračných a zábavných zariadeniach. Chuti alkoholických nápojov neodolalo ich konzumáciou na verejných priestranstvách 187 ľudí, ďalších 22 ľudí riešili hliadky z dôvodov obťažovania okoloidúcich. Psíčkari prispeli do štatistiky 53 priestupkami. Pracovníci odťahovacej služby odtiahli do Čierneho lesa 117 nesprávne odstavených vozidiel, na ďalších 319 štvorkolesových tátošov nasadili hliadky MsP blokovacie zariadenia. Najviac papúč skončilo na nesprávne zaparkovaných Felíciách – až 30.

Nikomu nechýbajú?

V pondelok predpoludním anonymný telefonát upozornil mestských policajtov v Petržalke na dvoch voľne pobehujúcich nemeckých ovčiakov na Panónskej ceste. Tuláci sa z nej mali presunúť ďalej do sídliska a tu ich hliadka MsP aj objavila. Nakoľko k psom sa nik nehlásil, hliadka sa spojila s pracovníkmi Slobody zvierat. Tí ovčiakov odchytili a dočasnú strechu nad hlavou im poskytli vo svojom útulku pre opustené zvieratá.

Zábava na slovenský spôsob

V podvečerných hodinách smerovala hliadka MsP do rekreačného areálu na Kuchajde. Skutočne netradične sa tu zabávala trojica 18 a 19-ročných mládencov zo Žiliny a Turia. Tí si požičali vodný bicykel a brázdiac ním hladinu jazera naháňali a plašili pomocou neho nič netušiace labute. Po príchode hliadky všetci traja netradičnú zábavu skončili a okrem požičovného za bicykel museli ešte zaplatiť navyše aj príslušnú blokovú pokutu.

Škodovky v plameňoch

V stredu nadránom  anonymný telefonát na tiesňové číslo MsP 159 upozornil na požiar motorového vozidla vzniknutý na parkovisku pred obytným domom na ulici Ivana Bukovčana v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. O situácii operačný príslušník Mestskej polície okamžite informoval bratislavských hasičov a tí vyrazili do ospalých ulíc veľkomesta. Daň plameňom v tomto prípade zaplatili dve zaparkované osobné motorové vozidlá Škoda Fabia a Felícia a ani rýchly zásah hasičov tieto nezachránil od skazy. Výška škody na zhorených vozidlách zatiaľ nie je známa a znalci hľadajú aj príčinu, prečo začali tieto horieť.

Ruch pri kontajneroch

Taktiež v stredu krátko po polnoci prostredníctvom telefonátu na číslo 159 upozornili občania na dvoch ľudí až príliš hlučne správajúcich sa pri kontajnerovom stojisku na Dobrovského ulici. Hliadka zistila, že v tomto prípade to bol 50-ročný muž bez strechy nad hlavou z Košíc a spoločnosť mu robila o 10 rokov staršia žena z Nového Života. Obaja boli pod vplyvom alkoholu, navyše žena bola aj imobilná v dôsledku neliečenej rany na nohe. Hliadka sa preto spojila s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí žene poskytli odbornú lekársku pomoc.

Cestujúci mali smolu

Bez problémov na Skalnej ulici pri výjazde z tunela v ranných hodinách odstavil na električkových koľajniciach strieborný Mercedes s bratislavskými evidenčnými číslami jeho 47-ročný vodič. Vôbec mu asi neprekážalo, že zablokoval električky. O Mercedes sa preto „postarali“ pracovníci odťahovacej služby a preparkovali  ho do Čierneho lesa. Okrem odťahu musel vodič auta pri jeho vyzdvihnutí  zaplatiť aj príslušnú blokovú pokutu.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.