Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 10. októbra do 16. októbra 2005

Vajnorská ulica patrila medzi najpriestupkovejšie miesta

V uplynulom týždni hliadky mestskej polície riešili v hlavnom meste 1832 prípadov. 136 udalostí, v ktorých oznamovatelia poukazovali na páchanie možných priestupkov, či trestnej činnosti sa ale po ich overení priamo na mieste ukázalo ako neopodstatnené. Opodstatnenými bolo ale 624 priestupkov vodičov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ale aj 11 porušení, ktoré majú na svedomí vodiči taxislužieb. 120 prípadov súviselo s neoprávneným obsadením vyhradených parkovacích miest, 110 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia verejného poriadku. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 57 nových zistení. Čistoty, či skôr nečistoty a poriadku sa týkalo 176 priestupkov, na neporiadok okolo kontajnerových stojísk upozorňovali mestskí policajti správcov a majiteľov domov 41 krát. Parkoviská z trávnatých plôch si urobilo 104 motoristov, požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami zistili hliadky 117 krát. Vyskytli sa aj prípady obťažovania okoloidúcich a to 25 krát.

V zóne s obmedzeným státím sa v priebehu týždňa stalo 119 priestupkov a v pešej zóne o niečo menej – 70. Na parkoviská odťahovacej služby si pre svoje motorové vozidlá muselo zájsť 224 vodičov. Blokovacie zariadenia použili hliadky v priebehu týždňa 342 krát. Najviac priestupkov sa stalo na Vajnorskej ulici a to 62.

Hluční bezdomovci

V pondelok sa do svojej kože nevedeli zmestiť viacerí bezdomovci tráviaci noc v jednej ubytovni neďaleko Mierovej kolónie. Horúce hlavy im schladila privolaná hliadka mestskej polície a po jej zásahu návštevníci ubytovne pochopili, že v ubytovni platia isté pravidlá a ak ich nebudú dodržiavať, chladnú októbrovú noc môžu pokojne stráviť na ulici.

Jesenné upratovanie

Staré lístie, rôzny odpad zo záhrad, ale aj opaľovanie elektrickej izolácie z vodičov. Oznamy podobného druhu riešili hliadky mestskej polície 11.októbra. Bezdomovci nezarobili, ale dokonca prerobili pri spaľovaní elektrickej izolácie na Landererovej ulici a za znečisťovanie zaplatili 200 korunovú blokovú pokutu, burinu a odpad zo záhrady v tento deň pálil starší pán na Biskupickej ulici. Ten po príchode okrskára oheň zahasil, niekto neznámy krátko popoludní zapálil veľkokapacitný kontajner pri Malom Pálenisku. Plamene v tomto prípade skrotli až po príchode bratislavských hasičov.

Mačka v aute prekážala psovi

V piatok štekot psa v predpoludňajších hodinách na parkovisku Strečnianskej ulice motivoval istého Petržalčana k tomu, aby sa obrátil s prosbou o pomoc na stanicu mestskej polície v Petržalke. Hliadka následne zistila, že pes vyštekával na mačku zatvorenú v jednom zo zaparkovaných vozidiel. K tulákovi sa prihlásil onedlho aj jeho majiteľ. Psovi však na obojku chýbalo to najdôležitejšie – registračná známka. Jeho pán preto chtiac nechtiac musel siahnuť do svojej peňaženky a zaplatiť blokovú pokutu.

Rottweiler skončil v útulku

V blízkosti Baumaxu na Rožňavskej ulici veľký čierny rottweiler v nedeľu popoludní behajúci bez vôdzky a náhubku ohrozoval okoloidúcich ľudí. Pravda len do chvíle, kedy na miesto dorazila hliadka mestskej polície. Nakoľko k túlajúcemu  psovi sa nikto nehlásil, hliadka sa spojila s pracovníkmi Slobody zvierat a tí tuláka dočasne umiestnili vo svojom útulku.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.