Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2010

Dátum: 29.11.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 22. novembra do 28. novembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2167 udalostí. Medzi nimi bolo aj 228 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným priestupkom však patrili priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície počas týždňa 1555. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať na nich odstavili traja motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 18 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení, prípadne zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tento porušili 31 krát.

Značná časť porušení všeobecne záväzných nariadení súvisela s čistotou a poriadkom – 80 zistení, ale aj konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách - tieto si napriek zákazom doprialo 38 konzumentov. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 10 predajcov.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené hliadkami MsP v troch prípadoch. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 34 vodičov. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 17 krát.

Na príslušné úrady jednotlivé OS MsP nahlásili 5 starých vozidiel. V jednom prípade dali o sebe vedieť aj používatelia zábavnej pyrotechniky a fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedia vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 58 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že najviac priestupkov zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trenčianskej ulici a to 47. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách našlo 718 motoristov a 178 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Ukradnuté auto zlodej zaparkoval pred garážou

Vo Vajnoroch v utorok predpoludním preveroval  okrskár mestskej polície oznam od istej občianky bývajúcej na Osloboditeľskej ulici. Niekto neznámy jej totiž pred výjazd z garáže zaparkoval červenú Škodu Favorit s bratislavskými evidenčnými číslami a nešťastná žena sa so svojím autom nevedela dostať von z garáže. Ten, kto červený Favorit pred garážou zaparkoval zostáva zatiaľ neznámy, no jeho meno by radi spoznali bratislavskí policajti. V policajných evidenciách sa totiž zistilo, že toto vozidlo ukradol zatiaľ neznámy autičkár ešte v septembri tohto roku v Bratislave. Po páchateľovi pátra polícia.

Zachutili mu vianočné dobroty?

Neznámym je aj človek, ktorý dostal chuť na vianočné maškrty na Hviezdoslavovom námestí. Ten neznámy sa obslúžil v jednom zo stánkov v presne nezistenom čase zo štvrtka na piatok. Na vyčíňanie hladoša totiž upozornil vylomený zámok na stánku. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bol tento prípad preto odstúpený na doriešenie policajným orgánom.

Bezdomovec si zriadil spálňu na chodbe paneláku

Viacerí ľudia bez strechy nad hlavou si ťažkú hlavu z toho, kde strávia chladné noci nerobia. Zariadenia na to určené v hlavnom meste ignorujú a svoje dočasné spálne si zriaďujú aj na chodbách sídliskových panelákov, do ktorých nemajú problém sa cez nezabezpečené vchodové dvere dostať. Tak to bolo aj v prípade istého petržalského bezdomovca, ktorý si do chodby paneláku na Beňadickej ulici  poznášal vyhodené veci od kontajnerov. Dlho sa ale v týchto miestach neohrial, pretože z domu kde nemal čo hľadať ho vykázala hliadka mestskej polície. Prirodzene, neporiadok ktorý tu spôsobil, musel po sebe aj poupratovať.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.11.2010 / 30.11.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.