Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2010

Dátum: 22.09.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. septembra do 19. septembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2022 udalostí. Medzi nimi bolo aj 229 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené priestupky však možno zaradiť priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili a riešili mestskí policajti 1285. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavilo svoje vozidlá päť motoristov.

Na telefonáty v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 7 krát. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky 26 priestupkov.

Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov tieto porušili v priebehu týždňa 21 krát a čistota a poriadok bola ľahostajná pre 134 priestupcov. 10 priestupkov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín a 29 s parkovaním motorových vozidiel na trávnatých plochách.

Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 18 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 96 konzumentov a voľné pouličné aktivity bez povolania vykonávali traja ľudia.

V priebehu týždňa nahlásili okrskové stanice mestskej polície na príslušné úrady 10 starých vozidiel. Fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento porušili 47 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň prezrádza, že najviac priestupkov a to 53 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá  použili mestskí policajti 562 krát  a v areáloch odťahovacích služieb skončilo 108 odtiahnutých motorových vozidiel.

Výhľad na mesto si veľmi neužili

Vo štvrtok podvečer preverovala jedna z hliadok mestskej polície  informáciu, podľa ktorej sa mali mladí ľudia pohybovať po lešení Dómu svätého Martina. Nevedno, či sa chcela trojica 23 a 24-ročných Bratislavčanov kochať z výšky takmer 85 metrov pohľadom na podvečerné mesto. Podarilo sa im dostať až do vežičky, no tu ich však čakala hliadka mestskej polície. V jej sprievode mládenci už po schodoch zišli na zem a svoje lezecké aktivity neskôr vysvetľovali na policajnom oddelení, kam ich previezla hliadka policajného zboru.

Tehotná žena skončila napokon v nemocnici

V podchode na Staromestskej ulici sa prihlásili vo štvrtok predpoludním nečakané zdravotné problémy, ktoré postihli tehotnú Bratislavčanku. K tejto žene preto mestskí policajti privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí po prvotnom ošetrení previezli pacientku do nemocnice.

V nemocnici ale z úplne iného dôvodu skončil aj istý mládenec, ktorého alkohol poslal k zemi v ranných hodinách na Obchodnej ulici. S popíjaním to musel mladistvý niekde riadne predtým prehnať, pretože nebol schopný akejkoľvek komunikácie. Skončil v nemocnici na bratislavských Kramároch.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.9.2010 / 22.9.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.