Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2019

Dátum: 03.11.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 28. októbra do 3. novembra 2019 hliadky mestskej polície preverovali v hlavnom meste celkom 1543 udalostí. Medzi nimi bolo aj 304 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1043. Mestská polícia v 7 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat a v 2 prípadoch s príslušníkmi PZ.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 8 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 34 ľuďom a 7 fajčiari porušili zákon na ochranu nefajčiarov. Požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách evidujeme v 36 prípadoch, porušovanie ochrany pred zneužívaním alkoholických nápojov evidujeme v 5 prípadoch. Nepovolené pouličné aktivity boli zaznamenané v 4 prípadoch, obťažovanie osôb v 6 prípadoch. Záverečné hodiny, prevádzkové časy neboli dodržané v 7 prípadoch, exteriérové sedenie v čase nočného kľudu sme zaevidovali v 1 prípade. Ďalej evidujeme aj 11 prípadov neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk, 4 prípady nepovolených skládok a 3 nepovolené rozkopávky. Ďalej evidujeme 7 priestupkov proti majetku a 1 priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Porušovanie zákona o lesoch sme zaevidovali v 5 prípadoch.

Na príslušné úrady mestskí policajti nahlásili 9 vrakov motorových vozidiel, 5 dopravných značiek sme zaznamenali poškodených.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 634 prípadoch a 83 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili v mestskej časti Ružinov na Páričkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 95 priestupkov.

V rámci výkonu služby na Obchodnej ulici a v jej okolí mestskí policajti zaevidovali, žiaľ, aj prípady, kedy na verejných priestranstvách vo večerných a v nočných hodinách požívali alkoholické nápoje osoby maloleté, či mladistvé.

Toľko skloňovaná Obchodná ulica a na nej od polovici augusta novozriadené sídlo mestských policajtov. Pravidelný výkon služby mestských policajtov na tejto ulici a v jej okolí počas víkendových nocí. A predsa. Len 14-ročného chlapca v sobotu v noci skontrolovali mestskí policajti na Obchodnej ulici, zistili, že požíval alkoholické nápoje na verejnom priestranstve. Nebol sám, vo vedľajšej ulici na Jedlikovej ulici mestskí policajti našli s fľašou v ruke aj 16-ročného Andreja. V oboch prípadoch išlo o neplnoleté osoby a tak obe veci mestskí policajti odstúpili na príslušné úrady k ďalšiemu konaniu.

 
 
 
 
 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.11.2019 / 4.11.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.