Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2020

Dátum: 28.12.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2020

Dozviete sa čo sme v uplynulom týždni riešili, ale aj  o záchrane ľudských životov ...

V týždni od 21. decembra do 27. decembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 600 udalostí. Medzi nimi bolo aj 152 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 371. Mestská polícia v 3 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 5 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 7 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 1  priestupok proti verejnému poriadku. Zákon o lesoch ľudia porušili v 10 prípadoch, zákon na ochranu nefajčiarov v 8 prípadoch, zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov porušili 5 majitelia psov. Neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk bol zaznamenaný v 14 prípadoch, ďalej 1 prípad nepovolenej skládky. Na príslušné úrady boli nahlásené 4 vraky motorových vozidiel a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 210 prípadoch a  12 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Čmelíkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 24 prípadov.

Prečo potrebovali ľudia našu pomoc?

Záchranárov mestskí policajti privolávali hneď v úvode týždňa, v pondelok, krátko po 17:00 hod k mužovi, ktorého hliadka zazrela ležať nehybne na zastávke MHD na Nevädzovej ulici v mestskej časti Bratislava - Ružinov. Zdravotníci muža po príchode na mieste ošetrili, no jeho stav si napokon nevyžadoval prevoz do zdravotníckeho zariadenia. Deň na to, v utorok vo večerných hodinách, hliadka z Expozitúry Bratislava II počas výkonu služby na Ivánskej ceste spozorovala na zastávke MHD zraneného muža. Ten masívne krvácal z hlavy. Pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci sa na miesto v krátkej dobe dostavili, no tentokrát si zranenie muža vyžadovalo aj jeho prevoz do nemocnice.

 

 
 
 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.12.2020 / 29.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.