Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V spolupráci so štátnou políciou sme chytili zlodeja a pomáhali viacerým zraneným ľuďom (zásahy hliadok 17. – 23. októbra)

Dátum: 25.10.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
V spolupráci so štátnou políciou sme chytili zlodeja a pomáhali viacerým zraneným ľuďom (zásahy hliadok 17. – 23. októbra)

Počas uplynulého týždňa sa mestské policajtky a policajti museli v uliciach hlavného mesta popasovať s viac ako 2 000 udalosťami. Riešili prípad muža, ktorý behal po centre mesta s nožom v rukách a kradol v dvoch prevádzkach a pomáhali aj viacerým zraneným ľuďom.

Najčastejšie zastúpenými priestupkami boli tie na úseku dopravy. Častokrát sa hliadky mestskej polície zaoberali porušeniami na úseku verejného poriadku, prípadmi znečisťovania verejných priestranstiev odpadom, ako aj nerešpektovaním stanovených otváracích hodín v prevádzkach.

Mestské policajtky a policajti sa zaoberali aj viacerými priestupkami proti občianskemu spolunažívaniu, poškodením či zničením dopravných značiekporušeniami ustanovení zákona o lesoch. Riešili sme aj niekoľko majiteľov psov, ktorí nerešpektovali ustanovenia príslušného zákona, ale aj ľudí, ktorí konzumovali alkoholické nápoje na verejnosti. Vysporiadať sa hliadky mestskej polície museli aj s prípadmi nepovolených pouličných aktivít.

Na miestne úrady sme nahlasovali 2 nové nelegálne skládky odpadu a 9 vrakov vozidiel. Najviac porušení evidujeme z Viedenskej cesty, na ktorej sme ich zistili celkom 34. K ľuďom so zdravotnými problémami sme 4-krát privolávali záchranárov, v 2 prípadoch sme spolupracovali s hasičmi2-krát aj so Slobodou zvierat.

20200513_105605_nová_(Vlastné)_1Vraky vozidiel a aj nelegálne skládky odpadu nachádzame v uliciach mesta každý týždeň. Hliadky ich zadokumentujú a odstupujú príslušným miestnym úradom. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Behal po meste s nožom v rukách a kradol v dvoch prevádzkach

Operátor linky 159 informoval hliadky mestskej polície v Starom Meste o mužovi, ktorý podľa oznamu behá po Panenskej ulici s veľkým nožom v ruke. Tie ihneď začali prehľadávať okolie. Čoskoro sa s hliadkami mestskej polície spojili kolegovia z Policajného zboru, ktorí nás informovali, že muž s rovnakým popisom mal práve v Petržalke kradnúť v prevádzke rýchleho občerstvenia. Hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie sa presunula na Kopčiansku ulicu, kde pokračovala v pátraní po unikajúcom zlodejovi.

Mestská policajtka a policajt dostali od kolegov zo štátnej polície medzičasom ďalšie informácie, že muž sa mal dopustiť aj krádeže mobilného telefónu v obchodnom centre na Panónskej ceste. V tom čase sa už muž presúval k nákupnému centru Aupark, kde mal poškodiť autobus. Hliadky mestskej a štátnej polície sa spojili s jeho vodičom, ktorý upresnil, kam osoba utekala.

Podozrivého čoskoro vypátrali a aj za pomoci služobného psa sa im ho podarilo obmedziť na osobnej slobode bez toho, aby niekomu ublížil. Muža hliadka Policajného zboru eskortovala na obvodné oddelenie Petržalka - Sever.

muž_s_nožom_a_zlodejUž vo viacerých prípadoch sa hliadkam mestskej a štátnej polície spoločnými silami podarilo dolapiť páchateľov trestných činov či priestupkov. Foto: Mestská polícia Bratislava

Volanie o pomoc započula všímavá suseda, ihneď privolala hliadku mestskej polície

Vo štvrtok krátko po 21:00 sa na nás prostredníctvom linky 159 obrátila znepokojená obyvateľka Vrakune. Podľa jej slov totiž z neďalekého bytového domu na Bučinovej ulici počula volanie o pomoc. Hliadka z Okresného veliteľstva Bratislava II ihneď smerovala na adresu. Ženský hlas vychádzal z otvorených balkónových dverí jedného z bytov na druhom poschodí. Ružinovskí policajti sa pokúšali dozvoniť obyvateľom bytovky, aby sa dostali dnu. Nikto však na zvonček nereagoval.

Na miesto preto ihneď privolali príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa pomocou rebríka dostali do bytu. Ženu, pravdepodobne so zranením bedrového kĺbu, následne záchranári previezli na vyšetrenie do nemocnice.

Pomáhali sme ďalším zraneným ľuďom

Hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie si vo štvrtok počas hliadkovania na Obchodnej ulici všimla staršiu ženu, ktorá sa zjavne ponáhľala na električku a nešťastne pri tom spadla. Pri tvrdom dopade na dlažbu si značne poranila tvár. Policajtka a policajt nezaváhali a okamžite jej prišli na pomoc. Silno krvácajúce zranenia jej prvotne ošetrili. Vyrozumeli zároveň pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí ju sanitkou previezli do zdravotníckeho zariadenia.

Večer zas mestskí policajti pomáhali osobe, ktorej prišlo cestou v električke na Obchodnej ulici náhle nevoľno. Aj v tomto prípade jej poskytli predlekársku pomoc a odovzdali privolaným záchranárom.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.