Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Okrem protestov sme riešili aj napadnutie a alkohol u mladistvých (zásahy 15. - 21. novembra)

GALÉRIA VIDEO Facebook
Dátum: 24.11.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Okrem protestov sme riešili aj napadnutie a alkohol u mladistvých (zásahy 15. - 21. novembra)

V týždni od 15. do 21. novembra sme okrem zabezpečovania pokojného priebehu verejných zhromaždení riešili aj prípad mladistvého dievčaťa pod vplyvom alkoholu. Podarilo sa nám tiež zadržať muža podozrivého zo spáchania trestného činu a asistovali sme záchranným zložkám na mieste tragickej udalosti. 

V uplynulom týždni sme riešili viac ako 1 600 udalostí. Pokiaľ ide o najviac zastúpené porušenia, aj tentokrát nimi boli dopravné priestupky. V značnej miere sme riešili porušenia na úseku nepovolenej konzumácie alkoholu na verejnosti, ale aj v oblasti verejného poriadku. Viackrát sa hliadky mestskej polície stretli aj s nerešpektovaním ustanovení zákona o lesoch ako aj s nedodržiavaním zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

146347092_1780080875485857_259051387115166787_n_(Vlastné) Kontrola parkovania v okrese Bratislava III. Foto: Mestská polícia Bratislava

Poskytovali sme súčinnosť záchranným zložkám

Petržalská hliadka mestskej polície vo štvrtok popoludní urýchlene smerovala na Budatínsku ulicu. Prijali sme totiž oznámenie o štyroch osobách, ktoré sa majú nachádzať na naklonenej plošine na jednom z obytných domov a sú v ohrození života. Počas jazdy na miesto, žiaľ, policajti obdržali informáciu, že jedna osoba už z plošiny spadla a druhá sa na konštrukcii snaží udržať. Tú sa hasičom napokon podarilo dostať do bezpečia spoločne s ďalšími dvoma osobami, ktoré sa nachádzali na vedľajšej plošine. Naši kolegovia poskytovali po celý čas hasičom, štátnej polícii a záchranárom potrebnú súčinnosť, zabezpečili miesto udalosti, opáskovali ho a boli nápomocní na mieste tragédie.

yEfB.tit_jpg_(Vlastné)Na mieste tragickej udalosti zasahovali všetky záchranné zložky. Foto: Mestská polícia Bratislava

Agresor skončil na policajnom oddelení

V sobotu po polnoci členovia Útvaru zásahovej jednotky a kynológie zadržali osobu pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva. Podozrivý mal totiž napadnúť iného muža a tomu spôsobiť poranenie tváre. K zranenému sme privolávali rýchlu zdravotnú pomoc a k celému prípadu hliadku Policajného zboru, ktorá si vec prevzala.

Alkohol do rúk mladistvých nepatrí

V tú istú noc sme riešili aj prípad opitého mladistvého dievčaťa. To si kolegovia počas služby všimli váľať sa na zemi v centre mesta. Dychová skúška ukázala, že dievčina požila značné množstvo alkoholu. Podarilo sa nám skontaktovať s jej rodičmi, ktorí sa dostavili na našu stanicu na Obchodnej ulici. O prípade sme zároveň informovali príslušný správny orgán, ktorý vo veci ďalej koná.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.